banner564

Eroğlu: 2 yılda bitecek

Seçim çalışmalarına Güzelyurt ve Girne’de devam eden Eroğlu, Kıbrıs’ta bir anlaşma yapılması konusunda kararlı olduğunu yineledi

Eroğlu: 2 yılda bitecek
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu seçim çalışmalarına Güzelyurt ve Girne’de devam etti. Ziyaretlerinde Kıbrıs sorunu ve önümüzdeki dönemdeki olası gelişmelerden söz eden Eroğlu, en geç önümüzdeki 2 yıl içinde Kıbrıs’ta bir antlaşma yapılması ve sonuca gidilmesi konusunda kararlı olduğunu vurguladı.
Yapılan açıklamaya göre Güzelyurt, Bostancı ve Taşpınar’ı ziyaret eden Eroğlu Lefke Avrupa Üniversitesi, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, Yalova Spor Kulübü ve Bağcıl Spor Kulübü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Güzelyurt Milletvekilleri Kemal Dürüst ve Ali Pilli, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, DP-UG İlçe Başkanı Türkay Tokel ile eski milletvekilleri Ahmet Çaluda ve Mutlu Atasayan eşlik etti.

“Rumların isteklerine evet denilemez”
Gelinen aşamada Rum’un isteklerine “evet” demenin mümkün olmadığını ifade eden Derviş Eroğlu, “Evet dememiz halinde bize yaşayacak toprak kalmaz. Bu topraklarda yaşama şansımız olmaz” dedi.
Eroğlu, Kıbrıs sorununu 1963’ten beridir yaşayan bir kişi olarak halkının ne istediğini bildiğini kaydetti.

Girne’de ziyaretlerde bulundu
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu dün Girne Belediyesi, Akçiçek Hastanesi, Girne Polis Müdürlüğü, Anafartalar Lisesi ve 23 Nisan İlkokulu’nu ziyaret etti.
Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na ziyaretleri sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Kutlu Evren ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü eşlik etti. 
Eroğlu, ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya geldi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474