banner564

Hüssein İpaye tutuksuz yargılanacak

Üzerinde uyuşturucu bulunan Nijerya uyruklu Hüssein İpaye hakkındaki polis soruşturması tamamlandı

Hüssein İpaye tutuksuz yargılanacak
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kampüsü içerisindeki park yerinde şüpheli hareketler göstermesi üzerine devriye gezen polis ekipleri tarafından üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Nijerya uyruklu Hüssein İpaye hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. 
Zanlı dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 7 Mart saat 20.00 sıralarında Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren UKÜ kampusu içerisindeki park yerinde şüpheli hareketler gösteren zanlı Hüssein İpaye üzerinde yapılan aramada 348 miligram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi. 

Uyuşturucu bulundurduğunu kabul etmedi
Polis, zanlının arama esnasında kaçtığını ve kovalandıktan sonra makul kuvvet kullanılarak tutuklandığını söyledi. Polis, üç gündür tutuklu olan zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, KKTC’de öğrenci statüsünde bulunduğunu ifade etti. Zanlının aleyhine getirilen “kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasını kabul etmediğini belirten polis, zanlının davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve 20 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473