banner564

Eşit mesafede duracağım

Özersay, vatandaşlar arasında ayrım yapılmasını kabul etmeyecek bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi:

Eşit mesafede duracağım
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, tüm vatandaşlara eşit mesafede duran, vatandaşlar arasında ayrım yapılmasını kabul etmeyecek bir cumhurbaşkanı olacağını söyledi.
Seçim ofisinden yapılan açıklamaya göre, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Kudret Özersay, seçim çalışmaları kapsamında Beşparmak Grubu ve Gaziantepliler Derneği’ni ziyaret etti.
Kimsenin hangi nedenle olursa olsun ötekileştirilmesine ya da ayrımcılığa tabi tutulmasına izin vermeyeceğini anlatan Özersay, gerek vatandaşlık uygulamalarındaki hatalar gerekse ülkeye giriş-çıkışlarda sağlıklı bir adli yardımlaşma düzenlemesinin hayata geçirilmemiş olması nedeniyle bazı vatandaşların zaman zaman günah keçisi durumuna sokulduğunu ve ötekileştirildiğini kaydetti.
Özersay, “Bu anlayışın değişmesi devletin başı olarak tanımlanan Cumhurbaşkanlığı’ndan başlayacak. Göreve geldiğimde bu konuları Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıyacağım” dedi. 
Sorunların çözümünde siyasi liderlik gösterecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğunu belirten Özersay, “Çözümün bizim irademiz dışında gecikmesi durumunda kendi kendimizi yöneteceğimiz, adil hizmet üreten modern devlet kurumlarına sahip olmalıyız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474