banner564

Siber: Formül belli

Sendikalarla görüşen Siber, “Müzakerelerde zamana oynamayacağız, sonuca odaklanacağız” dedi

Siber: Formül belli
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber seçim çalışmaları kapsamında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası’nı (TEL-SEN) ziyaret etti. 
Siber, seçilmesi halinde müzakerelerde zamana oynamak yerine sonuca odaklanan bir tutumla hareket edeceklerini söyledi. 
Kıbrıs müzakerelerinin görüşüldüğü masada barış kültürünü savunan ve barış dili konuşan bir liderlikle çözüme ilerleme arzusunda olduklarını kaydeden Siber, çözümden önce toplumların barışması için de cesur ve önemli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi. 
Siber’e ziyaretlerinde, CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, CTP-BG Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK Üyesi Ali Gulle ve Kadın Örgütü yöneticilerinden Oya Barçın eşlik etti. 
Siber, 19 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde karar mekanizmalarına yeni olgular katacaklarını belirtti. Bugüne kadar karar mekanizmalarında hep siyasetçiler ve bürokratların olduğunun altını çizen Siber, sivil toplum örgütleri ve akademisyenleri güçlü şekilde bu sürecin içine katacaklarını anlattı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474