banner564

KKTC klasiği

Mağusa günlerdir susuzluk çekiyor, Güzelyurt’tan Dikmen’e gelen isale hattındaki patlak tamir edilmediği için tonlarca su ise boşa akıyor

KKTC klasiği
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’tan Gazimağusa’ya yaklaşık 12 günden beridir su akışının kesik olmasının, Güzelyurt’tan Dikmen’e gelen su hattındaki patlak olduğu iddia edildi. Güzelyurt’tan Dikmen’e gelen su hattındaki patlak, Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) ait cami inşaatının yanında gölet oluşturdu. Su birikintisi, Gönyeli çemberi yakınlarındaki sazlığa kadar gidiyor. Güzelyurt’tan Dikmen’e, Dikmen’den de Gazimağusa’ya gidecek olan suyun, şu an boş bir araziye aktığı iddia ediliyor. Bölgeden geçen vatandaşlar, durumu fark ettiğini ve tonlarca suyun boşa aktığını söyledi.

“Tüm ihtiyaçlar karşılanamıyor”
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, geçtiğimiz gün Diyalog’a yaptığı açıklamada, 
Güzelyurt’tan günde 4 bin ton su aldıklarını, ancak ‘Pompa istasyonunda arıza olduğu gerekçesiyle’ 12 günden beri su akışının durduğunu söyledi. Arter, denizden günlük 6 bin 500 ton su arıtmalarına karşın, tüm ihtiyaçların karşılanamadığını belirterek, bölgede ciddi bir sıkıntının yaşandığın ifade etmişti. Arter, bazı bölgelere 4-5 günde bir su verilebildiğini söylerken, vatandaşlara tasarruf çağrısı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474