banner564

Esnafa moral verdi

Surlariçi’ni ziyaret eden Bakan Ataoğlu, “restorasyonu tamamlanan Kumarcılar Hanı’nın açılışı için süreci hızlandıracağız” dedi

Esnafa moral verdi
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesini ziyaret ederek, Kumarcılar Hanı’nda incelemede bulundu.

Ataoğlu restorasyonu tamamlanan Kumarcılar Hanı’nın açılışı için süreci hızlandıracaklarını belirtti. Ataoğlu, Kumarcılar Hanı’ndaki dükkanların ihaleye çıkılarak kısa sürede kiralanacağını söyledi.
Handaki dükkanların Kıbrıs Türk kültürünü yansıtacağını da ifade eden Bakan Fikri Ataoğlu, ülkeye özgü yiyecek ve içeceklerin ön palanda olduğu otantik bir ortam yaratmak istediklerini ifade etti.
Ülke turizminin daha iyi noktalara gelmesi için turizm sektörüyle birlikte hareket edeceklerini kaydeden Ataoğlu, “Turizmde yaşanan sorunları sektörle birlikte çözeceğiz” dedi.
Ataoğlu, turizmin kırılgan bir sektör olduğunu da ifade ederek, ülke turizmin daha iyi tanıtılması için kültürel değerlerin ön planda olacağı bir turizm politikası izleyeceklerini kaydetti.
Turizmin ülke ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Bakan Ataoğlu, kültürel değerlerin korunması ve turizme hizmet etmesinin gerekli olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474