banner564

İki ayaklı soruşturma

Uyuşturucu sattıkları iddiasıyla tutuklanan Arzu Yazıcı ve Cengiz Deniz hakkındaki tutukluluk 3 gün daha uzatıldı

İki ayaklı soruşturma
banner598
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’ya uyuşturucu sattıkları gerekçesi ile mahkemeye çıkardığı Arzu Yazıcı ve Cengiz Deniz hakkındaki polis soruşturması sürüyor. Haklarında başlatılan soruşturma devam eden zanlılar dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada aranan şahıs Yazıcı’nın zanlı Cengiz Deniz’in evinde tespit edildiği, ayrıca evde uyuşturucu madde ile cinsel gücü artırıcı haplar bulunduğu belirtildi.
Polis, zanlı Arzu Yazıcı’nın 14 Nisan tarihinde Gönyeli’de yakalan zanlılar Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu’ya uyuşturucu sattığı gerekçesi ile arandığını, yapılan araştırma sonucu Yazıcı’nın zanlı Cengiz Deniz’in evinde kaldığını tespit ettiklerini söyledi. Polis, zanlı Deniz’in evinde arama yapmak için 16 Nisan tarihinde bir polis ekibinin gittiğini, polisi fark eden Cengiz Deniz’in evin penceresinden paket attığını belirtti. Zanlının eve girilerek yakalandığını ve attığı pakette yapılan incelemede içerisinde,  sentetik cannbinoıd türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 6 gram ağırlığında madde ve bir adet içerisinde sentetik cannbinoıd türü uyuşturucu olduğuna inanılan ucu yanık sigara tespit edildiğini söyledi. Polis, ayrıca 132 adet cinsel gücü artırıcı olduğuna inanılan hap, uyuşturucu madde içerdiğine inanılan kalıntı, üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan kâğıt ve iki adet sigara paketi daha bulunarak emare olarak alındığını ifade etti. Zanlı Cengiz ile birlikte Arzu Yazıcı’nın da evde tespit edilerek tutuklandığını, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın iki ayrı ayağı bulunduğunu belirterek zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Yazıcı suçlamaları reddediyor…
Öte yandan Narkotik ve Kaçakçılığı tarafından Gönyeli bölgesinde düzenlenen operasyon sonucu uyuşturucu madde bulundurduğu tespit edilen Öner Özgeldi ve Ünal Eroğlu hakkındaki soruşturma da devam ediyor. Polisteki sorgularında uyuşturucu maddeyi Arzu Yazıcı’dan aldıklarını öne süren zanlılar, tutuklanan Yazıcı’nın suçlamaları reddetmesi nedeni ile dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis olayı hatırlattı
Ek tutuklama duruşmasında iddiaları aktaran polis, 15 Nisan tarihinde Gönyeli’de şüpheli görülen bir araçta ve iki zanlı üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Polis,  üzerlerinde bir gram ağırlığında “sentetik cannabionid” türü uyuşturucu madde ile tütün ile karışık uyuşturucu madde olan bir adet ucu yanık sigara bulunarak gözaltına alınan zanlılardan Öner Özgeldi’nin Dikmen’deki evinde yapılan aramada ise uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis, aramada yarım gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, 100 miligram ağırlığında tütün ile karışık uyuşturucu olduğuna inanılan madde, içerisinde uyuşturucu olan iki sigara izmariti ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan iki adet şişe bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

“100 liraya Arzu’dan aldık” diyorlar
Zanlıların uyuşturucu maddeyi 100 TL karşılığında Arzu Yazıcı’dan aldığını belirlediklerini kaydeden polis, zanlılar Özgeldi ve Eroğlu’nun gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini ancak suçla bağlantılı olarak tutuklanan zanlı Arzu Yazıcı’nın ifade vermediğini ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473