banner564

‘Eski eser merağı’ diyor

Gazimağusa’daki askeri bölgenin fotoğraflarını çeken Rus vatandaşı Krasnikov önce tutuklandı, sonra kefaletle serbest bırakıldı

‘Eski eser merağı’ diyor
banner598
Çiğdem AYDIN
Gazimağusa’daki askeri bölgenin fotoğraflarını çeken Rus vatandaşı Krasnikov önce tutuklandı, sonra kefaletle serbest bırakıldı. Güney Kıbrıs’ta kaldığı öğrenilen Rus uyruklu Roman Krasnikov, Kuzey Kıbrıs’a gelip fotoğraflanması yasak olan askeri bölge içinde kalan yerleri çektiği esnada tespit edildi.
Polis tarafından gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, zanlı Roman Krasnikov’un 3 Ekim tarihinde KKTC’ye turist olarak giriş yaptığını, Gazimağusa’da dolaşırken cep telefonu ile askeri bölge içerisinde kalan eski yıkık binaların fotoğrafını çekerken tespit edildiğini söyledi. 

“Amacım başkaydı…”
Polis, gözaltına alınan zanlının telefonunda yapılan incelemede askeri yasak bölgelere ait fotoğraflar bulduklarını belirtti. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının davasının Perşembe günü oturum yapacak olan Askeri Mahkeme huzurunda görüşüleceğini belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması ve 5 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verirken söz hakkı alan zanlı, amacının eski yapıları çekmek olduğunu, suç işlediğinin farkında olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474