banner564

Esnaf mutlu

Hem yerliler, hem de bayram tatili için ülkemize gelen turistler Girne Antik Limana akın etti

Esnaf mutlu
banner598

Esengül AYKAÇ

Uzun süre devam eden restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılan Girne Antik Limanı, 
Son yılların en hareketli günlerini yaşıyor. Uzun bayram tatilini fırsat bilen yerli halkın yanı sıra tatil için ülkemize gelen turistler de antik limana akın ediyor. İşlerin iyi gittiğini belirten bölge esnafı da
Müşterileri memnun etmek için elden geleni yapıyor.

Antik Limanı ziyaret eden yerliler ve turistler ise; yürüyüş yolunda hala inşaat atıklarının bulunduğuna belirterek; temizlik çalışmasının hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini söylüyor. Ziyaretçiler; tarihi Girne kalesinin çevresindeki kirliliğe de dikkat çekerek, Turizm ve Çevre Bakanlığı ile eski eserlerin bölgedeki sorunları görmesi ve önlem alması gerektiğini söylüyor.


Esnaf ne dedi?... 
Ayhan Hürdeniz:
“Girne Limanı yeni hali ile çok güzel oldu. İnsanlar da çok memnun bu durumdan biz de çok memnunuz. Bayram dolayısıyla yerli ve yabancı turist sayısı diğer günlere olukça arttı.”
Tayyip Mangan:
“Girne Limanı yenilendikten sonra daha güzel bir görünüm almaya başladı. Bayramda limanın kalabalık olması bizleri çok mutlu etti. Saatlik tekne turları düzenliyoruz. Müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Diğer günlere göre bayramda liman oldukça kalabalık oldu.” 
Kemal Gürbağ:
“Bu bayramda limanda güzel bir kalabalık var. Geçen yıl limanımız kapalıydı. Bütün esnaf bayağı bir mağduriyet yaşadı. Bu sene beklediğimiz oranda turist gelmedi. Şu anda yerli ve Pakistanlı turist var. Biraz çevre düzenlememiz kaldı. Umarım o da bu sezona yetişir. Her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Çünkü turizm demek KKTC demek.”

Ziyaretçiler ne dedi? ….
Beran Tanseloğlu: 
“İskele’de yaşıyorum, gezme amaçlı Girne’ye geldim. Sevdiklerimizle birlikte 9 günlük tatili en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Ülkemiz çok güzel, gezilecek çok yeri var. Önemli olan bu gezilecek yerleri temiz bırakmak. Yarım işlerin tamamlanması gerekiyor. Girne Kalesine girdik ve yarım kalan işler gördük. Bu güzelliklerin değerlendirilmesi gerekiyor.”

Necati Begmez:
“İskele Boğazında Monarga’da yaşıyorum. Çocuklarımla birlikte Girne’ye geldik. Onları bota bindirdim.  Bayramların eski tadı, tuzu kalmadı. Eskiden giysileri, ayakkabıları, yanımızda saklar sabah giyerdik. Şimdi çocuklara he zaman her şey alınabiliyor artık. O yüzden onlarda bayramların tadını alamıyor.  Bizde eski bayramları ekonomik koşullardan dolayı yaşayamıyoruz.”
Gökhan Karahan:
“Biz Antalya’dan KKTC’ye bayram ziyareti için geldik. Limanı gezdik ve çok beğendik. Artık her yer turizme açık bir hal aldı. Herkes her yere gidiyor. İnsanlar dünyayı geziyor ve güzel olan yerleri tercih ediyor. Limanda çok güzel ve biz de burayı tercih ettik.”

Mesut Günaydın:
“Türkiye’den tatil amaçlı çocuklar ve akrabalar ile birlikte KKTC’ye geldik. Girne’yi çok beğendik. Gazze’de ölen çocuklardan dolayı buruk bir bayram yaşıyoruz, canımızı acıtıyor. Ülkemizin İsrail’e sınır getirmesini istiyoruz. Türkiye halkı olarak bu bizi mutlu edecektir.” 
Mehmet Ali Talat Zirilli:
“Herkesin bayramını kutluyorum. Herkese mutlu bir bayram diliyorum. Bayramda ailemle Girne Antik Limanı gezmeye geldim. Limanın güzelliği bir başka, bu nedenle burada vakit geçirmek istedik.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

KKTC ye gitmek yerine kapida dunya vize parasi vs odeyerek yunan isgalindeki ege adalarina giden her kimse serefsiz haysiyetsiz vatansiz palikarya corbaci yalagi yalakasidir

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Bre gafiller bre zindiklar ucuz alisveris disinda rum yunan sana gelip doviz birakmaz bizim cakma entel palikarya hayrani dangalak tayfa ege adalarinda yunanistanda rezillik diz boyu

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 hafta Önce

Sayın Powerless bey Paranın Dini Dili Irkı ve Milliyeti Yoktur Para Nerede Ucuzluk varsa oraya gider Senin gibi Irkçılar ise Ağzı Açık Bakar
Güney Kıbrıs’a gidebilir iseniz Güneye giden Kuyruklara bakınız !!

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Mr Muhipyan Mr Damat Ferit hazretleri ingiliz manda cemiyeti baskani takmissin paraya obur tarafa goturecegin bir kilo pamukla naciz bedenin yururken basin dik yurumeyi ogrenmeni tavsiye ederiz bak kralicende ne goturdu yaninda geriye bir pedofil evlat bir dianayi katlettiren evlat bir babasindan nefret eden torun bir de kanser edilen gelin birakti sen de o da yok ha ha ha sizi gidi muhipler sark entel kurnazlari sizi

Turkish Power
Turkish Power - 3 hafta Önce

Mr muhipyan guney kibris kaben mi metropolit peyganberin mi ecevitin korkakligi olmasaydi senin o les guney kibrisin bile olmayacakti ha ha ha vah garibim vah

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 hafta Önce

Kktc’yi getirdigimiz noktada artık Bayramdan Bayrama Seviniyoruz Bayram Sonrasi ise Ağlıyoruz !!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473