banner564

“Maddeye değil hayata bağlanın”

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Düşünce Kulübü, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık adına panel düzenledi

“Maddeye değil  hayata bağlanın”
banner598
Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Düşünce Kulübü “Maddeye değil, hayata bağlanın” sloganıyla önemli bir panel gerçekleştirdi. 
Panelin başında Cumhurbaşkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan kamu spotu gösterildi. 
Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) yapılan etkinliğin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı yaptı. Akıncı, madde bağımlılığının zararlarına değindi.
Panelin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutlayan Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nın bu gibi etkinliklere her zaman destek olacağını vurguladı. 
Panele konuşmacı olarak Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Diyalog Tv Haber Müdürü Aytuğ Türkkan, Türk Ajansı Kıbrıs Müdürü Neriman Saygılı ve Avukat Mine Atlı katıldı. 

“Bu gibi etkinlikler mücadelede çok önemi” 
Karaokçu, oluşturulan komisyonun icraatları hakkında bilgiler verdi. Denetimli Serbestlik Yasası’nın önemini anlatan Karaokçu, bu gibi etkinliklerin uyuşturucu ile mücadelede çok önemli olduğunu vurguladı 
Diyalog Tv Haber Müdürü Aytuğ Türkkan da konuşmasında basının uyuşturucu ile mücadeledeki rolüne değinerek, örnekler verdi. Türkkan, uyuşturucu ile mücadelede farkındalığın artmasına doğru orantılı olarak basının da daha bilinçli yayınlar yapacağına inanç belirtti. 

Ailelerin tutumunun önemi 
TAK Müdürü Neriman Saygılı ailelerin çocuklarına yaklaşımının önemini anlattı. Kendi çevresinden örnekler veren Saygılı, çocuklar kadar aileler ve eğitim sisteminin de madde bağımlılığı ile mücadeledeki önemine değindi. 
Lefkoşa Türk Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komitesi Koordinatörü Avukat Mine Atlı da madde kullanımı ve satışına yönelik hazırladığı sunum ile katılımcıları bilinçlendirdi. 
Panel,  Düşünce Kulübü üyesi dört öğrencinin tespitleri ve konuşmacılara yönelttiği sorularla renklendi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473