banner564

Ettiğini çekecek

Bakıcılık yaptığı evde rahat durmayarak, Saadetoğlu’nun altınlarını çalan Türkmenistan uyruklu Rahat Jumakulyeva 9 ay hapse mahkûm oldu

Ettiğini çekecek
banner598
Zorkun TAŞER
Bakıcılık yaptığı evde rahat durmayarak, görme engelli Salih Saadetoğlu’nun altınlarını çalan Türkmenistan uyruklu bakıcı Rahat Jumakulyeva 9 ay hapse mahkûm oldu. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık “müstahdem tarafından sirkat ve sahtekârlıkla mal temini” suçlarından yargılandı. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yagıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin verdiği karardan sonra altınların sahibi Salih Saadetoğlu isyan etti. Saadetoğlu, “12 bin TL değerinde üç adet Osmanlı altınım çalındı. Onlar bana kaynanam tarafından verilmişti. Polis altınlarımın akıbetini neden araştırmadı. Benim zararım ne olacak” dedi. Kararı okuyan Yargıç Ulunay, sanığın çaldığı altınları bozdurması için taksiciye verdiğini ve karşılığında 700 dolar para temin ettiğini söyledi. 

Aleyhine getirilen davaları kabul etti
Sanığın aleyhine getirilen davalara kabul ettiğini belirten Ulunay, sanığın işlemiş olduğu sucun sık görülen suçlardan olduğunu, verilmesi gereken kararın caydırıcı olması gerektiğini ifade etti. Yargıç, sanığı yargılandığı iki davadan suçlu bulduklarını ve 9 ay süre ile hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
Öte yandan sanığın polise verdiği gönüllü ifadesinde KKTC’ye gelebilmek için borçlandığını, bu parayı ödemek için hırsızlık yaptığını, ülkesinde bir çocuğu olduğunu söylediği öğrenildi.

Saadetoğlu: Adalet yerine gelmedi
Ağır ceza mahkemesinde görülen karar duruşmasını izlemeye gelen Salih Saadetoğlu ise kararın ardından yaptığı açıklamada adaletin yerine gelmediğini söyledi. Saadetoğlu, bakıcısının daha önce kendisine KKTC’ye gelmek için burada muhasebeci ve bazı insanlara 3 bin dolar rüşvet verdiğini söylediğini öne sürdü. 

“KKTC’ye gelmek için rüşvet veriyorlar”
Saadetoğlu, bu insanlar KKTC’ye gelmek için birilerine rüşvet veriyor. Çalışma Bakanlığı bu konuyu neden araştırmıyor. Ayrıca benim altınlarımı çalan kişi yargılandı, neden altınları kuyumcuya götüren taksici ile satın alıp eriten kuyumcu yargı önüne gelmedi” şeklinde konuştu.

“Maddi zararım karşılanmadı”
Saadetoğlu, bakıcısı olan sanığın 9 ay hapse mahkûm olduğunu ancak maddi zararının ise karşılanmadığını belirterek, “12 bin TL değerinde üç adet Osmanlı altınım çalındı. Onlar bana kaynanam tarafından verilmişti. Polis altınlarımın akıbetini neden araştırmadı. Benim zararım ne olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473