banner564

F-16’lar  şehitleri  selamladı

Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtı, yoğun katılımın olduğu bir törenle açıldı  

F-16’lar  şehitleri  selamladı
banner598

İbrahim DİRAN
Gemikonağı’nda bulunan ve yenilenen Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtı, törenle açıldı. Tören sırasında F-16 uçakları, halkı ve şehitleri selamlama uçuşu da gerçekleştirdi.
Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TC Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal,  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, diğer bazı bakanlar, milletvekilleri ile askeri, sivil yetkililer katıldı.
Yenilenen anıta, Barış Harekatına katılan hava gazilerinin isimleri yazılı bir kaideye monte edilmiş Türkiye’den getirilen F-100 uçağı, heyeltıraş Sevcan Çerkez tarafından yapılan Cengiz Topel’in heykeli de eklendi.   
Saygı duruşu ve saygı atışı yapılan törende, 4 adet F16 uçağı da tören geçişi yaptı. 
Törende günün anlam ve önemini ifade eden konuşma, Kara Pilot Üsteğmen İbrahim Kurtay tarafından yapıldı.
Konuşmanın ardından Oktay Öksüzoğlu ve Gönül Bulut tarafından şiir okundu.

Akrabaları da katıldı
Cengiz Topel’in kuzeninin de katıldığı törene, Cumhurbaşkanı Akıncı, eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay  ile çok sayıda askeri ve sivil yetkililer de katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473