banner564

Faciadan dönüldü

Dorse üzerine tehlikeli şekilde yerleştirilen konteynır yola devrildi, kazada şans eseri yaralanan olmadı

Faciadan dönüldü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Limanı yakınlarında dün meydana gelen kaza yürekleri ağızlara getirdi. TIR'ın dorsesinde taşınan konteyner, yola devrildi. Konteynırın devrilmesi esnasında yolda her hangi bir aracın bulunmaması olası bir faciayı önledi. 
Kaza saat 19.00 sıralarında, Gazimağusa Liman yolu çemberinde hareket halindeki konteyner yüklü TIR'ın, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu devrilmesiyle meydana geldi. Yeterli önlem alınmadan yüklenen konteyner Liman çemberine geldiği sırada yola devrildi. Kaza sonucu tırın devrildiği taraftaki durakta kimse olmaması ve o sırada araç geçmemesi faciayı kıl payı önledi. Olay yerine gelen vinç ile devrilen tır konteyneri kaldırıldı. Trafik bir süre aksadı, Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor.
Asfalt 7 santim delindi
Konteynırın devrilmesi sonucunda Karayollarına ait asfaltın 2 metrelik kısmında 7 santimlik delik oluştu. Konteynır içerisindeki seramiklerin hasar tespitinin bilahare yapılacağı bildirildi. 

Bir haftada 83 kaza oldu
Öte yandan ülke genelinde geçen hafta 83 trafik kazası meydana geldi, kazalarda 18 kişi yaralandı.
Polis, ülke genelinde yaptığı trafik kontrollerinde, toplam 6 bin 337 araç sürücüsünü kontrol etti, kurallara uymadığını belirlediği 668’iyle ilgili ileri işleme gitti.
Polis Basın Bülteni’ne göre 2 - 8 Temmuz tarihleri arasında meydana gelen kazalardan 16’sı yaralanmayla, 67’si de hasarla sonuçlandı.
Kazaların 22’si Lefkoşa’da, 17’si Gazimağusa’da, 32’si Girne’de, 8’i Güzelyurt’ta, 4’ü İskele’de gerçekleşti.
Aynı tarihlerde ülke genelinde yapılan trafik kontrollerinde, toplam 6 bin 337 araç sürücüsü kontrol edildi, kurallara uymadığı belirlenen 668’iyle ilgili ileri işleme gidildi.
Trafik suçlarında ilk sırayı 180 sürücünün rapor edildiği seyir halindeyken cep telefonuyla konuşmak alırken, ikinci sırada 126 ile sürat, üçüncü sırayı ise 50 ile trafik levha ve işaretlerine uymamak aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474