banner564

Farkındalık artıyor

Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret eden Akıncı, atılması gereken çok adım olduğunu söyledi

 Farkındalık artıyor
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkanı Günay Kibrit ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.
Engelliler Haftasında somut projelerin yaşam bulması halinde Engelliler Haftasının daha anlamlı hale geleceğini kaydeden Akıncı, “Bu konuda çok ciddi dayanışmaya ihtiyaç duyulduğu kanaatindeyim” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Derneğin Engelsiz Sanat Merkezi projesinin tamamlanması için katkı konulması yönünde bir çalışma yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı olarak sanat ve kültüre katkı koymaya çalıştıklarını belirten Akıncı, gelişmişliğin sadece ekonomi ile açıklanamayacağını, gelişmişliğin sosyal ve kültürel boyutlarıyla bir bütün olduğunu kaydetti.

Kibrit: Göz ardı edilmemeli
Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de Engelliler Haftasında amacın engellilerin sorunları hakkında farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Kibrit, “Gerek Hükümet, Gerekse Devletin bu kesimi hiçbir şekilde göz ardı etmeden, varlıklarını kabul ederek, birlikte yaşamak için gerekli adımları bir an önce atılması elzemdir” dedi.

Akıncı: Zihinsel engellerin aşılması gerek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu ziyaret ederek, federasyonun yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette söz alan Cumhurbaşkanı Akıncı, federasyonu “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle ziyaret ettiğini söyleyerek, “İçinde bulunduğumuz durumu biraz daha görünür kılmak, eksikliklerin giderilmesine karşı yükseltilen sese katkıda bulunmak için geldim. Makamımızda oturup arkadaşlarımızın gelmesini beklesek ki her yıl yapılan budur, bu rutin bir ziyaret olurdu. Biz biraz normalin dışına çıkarak, bize göre doğru olanı yaparak size gelmek istedik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473