banner564

Federal çete

Güney Kıbrıs’ta cinayete teşebbüs suçundan aranan ve KKTC’ye kaçan Losif  Losif’e 2 Kıbrıslı Türk’ün yardımcı olduğu ortaya çıktı

Federal çete
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’ta katle teşebbüs suçundan aranan ve geçtiğimiz Çarşamba akşamı Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde yakalanan Kıbrıslı Rum zanlı Losif Losif, dün ek tutuklama talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, zanlıya yardım ettikleri iddia edilen Cengiz Yakupoğulları ile Hüseyin İbrahim de duruşmaya çıkarıldı. 
    Yakupoğulları ile Cengiz’in, Apoel kulübünde bir dönem asbaşkanlık yaptığı öğrenilen zanlı Losif’e KKTC’ye geçmesinde ve Gülseren bölgesindeki eve yerleşmesinde yardımcı oldukları belirlendi.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, 9 Ocak 2019 tarihinde, Bilgi Değişim Ofisi’nden alınan bilgide, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde katle teşebbüs olayına karışan zanlının KKTC’de olduğunu öğrendiklerini ve yapılan araştırma sonucunda Gülseren bölgesinde ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi. 
   Zanlının adresine operasyon düzenlediklerini ve yaptıkları aramada 2 adet baretta marka 9 mm çapında tabanca, 2 adet içerisinde toplam 15 canlı mermi bulunan şarjör ile 85 adet canlı mermi ele geçirdiklerini ifade etti.

Yardım edenlerin ismini söyledi
   İkametgâh içerisinde Nicolas Nicolou adına düzenlenmiş olan ve üzerinde zanlının resminin olduğu sahte Rum pasaportu bulduklarını da aktaran Saydağ, zanlının, Cengiz Yakupoğulları ve Hüseyin İbrahim’in yardımı ile 8 Aralık 2018 tarihinde KKTC’ye geçtiğini ve aynı kişilerin yardımı ile Gülseren bölgesindeki ikametgâha yerleştiğini itiraf ettiğini söyledi. Diğer zanlıların tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, Losif’in 7, diğer zanlılara 3’er gün tutukluluk emri verildi
   Soruşturmanın tamamlanmadığını belirten Saydağ, mahkemeden ek süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, Zanlı 1 Iosif Iosif’in 7, Yakupoğulları ile Cengiz’in tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473