banner564

‘Felaket olabilirdi’ 

Taşkentliler, füze olayını Diyalog’a anlattı

‘Felaket olabilirdi’ 
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Taşkent’te önceki sabah meydana gelen patlama sonrasında çıkan yangın bölgede paniğe neden oldu. Yapılan araştırmalar sonrasında Taşkent’e düşerek patlayan ve yangına neden olan cismin S-200 tipi füze olduğu belirtildi. 
Vatandaşlardan bazıları füzenin geldiğini gördüğünü söylerken bazı vatandaşlar ise patlama sesi ile durumu öğrendiklerini ifade etti. 
Yaşanan olayla ilgili Diyalog’a konuşan bölge halkı, “Önce ne olduğunu anlamadık. Daha sonra füze düştüğünü öğrendik. Büyük bir felaket atlattık. Boş bir alana düşmüş olması canların yanmasını önledi” dedi.

Vatandaşlar ne dedi

Zeki Doruk:
Füzenin düştüğü yere uzak kalıyor olsam da patlamayı etkili bir şekilde hissettim.
Saat 00.30 sıralarında füzenin düştüğünü duydum. İlk olarak füze olduğunu bilmiyordum, hatta taş ocaklarında patlatma oldu sandım.
Daha sonra haberlerde bu patlamanın bölgemize düşen bir füze olduğunu öğrendim. Büyük bir felaket atlattık. Boş bir alana düşmüş olması canların yanmasını önledi. Tüm bölgeye ve ülkemize geçmiş olmasını diliyorum.

Kemal Basat:
Patlama ilk meydana geldiğinde pek fazla ciddiye almadım. Daha sonra facebook sayfamda, Taşkent’te yangın olduğuna dair paylaşımları gördüm.
Sahibi olduğum Taşkent Doğa Parkı kameraları olay mahalline çevirince olanları gördüm. Köyde yangın olduğunu görünce harekete geçtik.
Biz bölgeye gitmeden bazı patlamalar daha duyduk. Şanslıydık ki evlerin bulunduğu noktaya düşmedi de uzak bir nokrada bu olay yaşandı. Temennimiz bu gibi olayların tekrardan yaşanmamasıdır.

Kazım Makinistoğluları:
Akşam tam uyumak için yatacağımız sırada büyük patlamalar ile uyandık.  İlk olarak sadece yangından kaynaklı bir patlama olduğunu düşündük ancak sonrasında patlayanın bir füze oluğunu öğrendik. 
Çok büyük bir felaket olabilirdi. En büyük tesellimiz köyün içine değil boş bir alana düşmüş olmasıdır.
Yaşanan bu felaketin bir kez daha yaşanmaması tek umudumuzdur.

Yıldız Kaşifoğluları:
Saat 00.15 sıralarında büyük bir gürültü ile yerimizden fırladık. Evin tavanı sallandı. İlk olarak düşenin uçak olduğunu düşündük ve yardımcı olabilmek adına enkaz alanına gittik. Bu füze birinin evine de düşebilirdi ve bu daha büyük bir felakete neden olurdu. 
Tek tesellimiz köyümüzün içerisine düşmemiş olmasıdır. Tüm köyümüze geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Mustafa Kaşifoğluları
Gökyüzünde sarı bir şey gördüm. Öncesinde gürültüsü geldi.  Cismin yere vurmasıyla duman çıktı. Uçak ya da helikopter düştü sandım. Yere çarptıktan sonra bir iki dakika içinde patlama oldu. Evler sallandı. Yangın başladı. İlk önce uçak sandık çocuklara seslenip duruma müdahale etmelerini istedim ve onlarla patlamanın olduğu yere gittik. Yangın olduğu için oraya gidemedik ve sonrasında da düşen ve patlayan cismin füze olduğunu öğrendik. Allah herkesi korudu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474