banner564

Panik yapılmasın

Başbakan Tatar, S-200 füzesinin bir parçasının düştüğü bölgede herhangi bir zehirli gaz veya kimyasal maddenin söz konusu olmadığını açıkladı

Panik yapılmasın
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Taşkent’e düşen, patlama ve yangına neden olan cisimle ilgili incelemelerde bulundu.

Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Tevfik Algan ve diğer yetkililerle birlikte olay yerinde inceleme yaptıktan sonra basına açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.
Öte yandan Başbakan Tatar dünkü Bakanlar Kurulu esnasında yaptığı açıklamada, “Tesellimiz bunun bir yerleşim yerine düşmemesidir. Tabii ki bu bir gerginliğin neticesidir. Bölgede bu tür olaylar yaşanıyor. Şahsen ben bunun kaza veya rastlantı olduğunu düşünüyorum. Tekrarını beklemiyorum” dedi.
Dünyanın çeşitli yerlerinde böyle olayların yaşandığına işaret eden Tatar, konunun çok da abartılmamasını istedi.
Başbakan Ersin Tatar, S-200 füzesinin bir parçasının Taşkent Güngör arasındaki bölgeye düştüğünü ve tahribat yarattığını söyleyerek, herhangi bir zehirli gaz veya kimyasal maddenin söz konusu olmadığını açıkladı.
Tatar, füzenin İsrail ve Suriye arasında artan gerginlik ve çatışma üzerine Suriye’nin füze sisteminin ateşlenmesiyle bir kaza sonucu ülkeye düştüğünü belirtti.
Olayın detaylarının Ankara’ya Genelkurmay Başkanlığı’na iletildiğini, orada da detaylı inceleme yapıldığını kaydeden Tatar, “Ankara’da yapılan incelemelerde ve KTBK ve GKK komutanlarının bize verdiği bilgilere göre bu kesin olmamakla birlikte İsrail ve Suriye arasında artan gerginlik ve çatışma üzerine Suriye’nin füze sisteminin ateşlenmesiyle bir aksilik, bir kaza ile raydan çıkması ve buralara intikal etmesidir” dedi.

“Zehirli gaz veya kimyasal madde söz konusu değil”
Herhangi bir zehirli gaz veya kimyasal maddenin söz konusu olmadığını, bunun Genelkurmay’dan da teyit edildiğini söyleyen Tatar, “Halkımızın bu bakımdan müsterih olmasını paylaşmak istiyorum.  Bunun yakın zamanda tekrarlanacağı veya bölgemizin risk altında olduğu yönünde abartılmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Tatar,  Bakanlar Kurulu’na katılarak, bilgi paylaşan komutanlara teşekkür etti.


Özersay: Panik yapacak bir durum yok
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da sağlık açısından panik yapacak bir durumun söz konusu olmadığına vurgu yaparak, başta Suriye rejimi olmak üzere İsrail ve diğer bölge ülkelerini, komşu ülkelerdeki can ve mal güvenliğini dikkate alarak bu konularda gerekli tedbirleri almaya davet etti.
Özersay, “Dün akşam İsrail’den yapılan yoğun saldırılar karşısında Suriye’nin bataryalarını bir serbest atış şeklinde, kontrolsüz ve yoğun bir biçimde yönlendirmesiyle birlikte kaza sonucunda bir füzenin buraya düştüğü anlaşılmaktadır. Bilgiler örtüşmektedir” diye konuştu.
Özersay, Temmuz 2018’de Gaziantep bölgesine benzer nitelikte bir cisim düştüğünü dile getirerek, bu cisim üzerindeki yazı ve bilgilerin dün akşam ülkeye düşen füze parçasındaki bilgi ve yazılarla birebir örtüştüğünü de bildirdi.

Genelkurmay’a göre de istisnai bir durum
Sağlık açısından panik yapacak bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Özersay, TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile yaptığı görüşmede de Güler’in panik yapacak bir durum olmadığını, istisnai bir durumun yaşandığını, kazayla bu durumun yaşanmış olabileceğini teyit ettiğini belirtti.

Özersay, Akar’la telefonda görüştü
Öte yandan  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesi yaptı.
Özersay, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Türkiye kısa süre içinde bölgedeki komşu ülkelere bu konuda birtakım telkinlerde bulunulacak. Öte yandan biz de ilgili ülkeler konusundaki rahatsızlığımızı uluslararası düzeyde girişim yaparak dile getiriyoruz” ifadelerini paylaştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474