banner564

Fetih Suresi okundu

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler, Afrin operasyonuna destek vererek askerler için dua etti

Fetih Suresi okundu
banner598
Türkiye’nin Adıyaman ve Şanlıurfa ilinden Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler, Suriye’nin Afrin bölgesine başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek vererek askerler için dua etti.
Kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nde bir araya gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, yoğun yağışa rağmen ellerinde Türk bayrakları ile Adıyaman Askerlik Şubesi'ne yürüdü. 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Ahmet Okutan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı için Suriye'de bulunan askerlerle birlikte olmak istediklerini söyledi. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün "Her Türk asker doğar" sözünü hatırlatan Okutan, "Gaziler Derneği üyeleri olarak savaşın heyecanını en çok bilen kişileriz. Savaşa katılanların heyecanı başkadır, çok heyecanlıyız. Sınır ötesi operasyona katılmak üzere buradayız. Dilekçelerimizi askerlik şubesine vereceğiz." dedi.  
Konuşmanın ardından Afrin'de bulunan askerler için dua edildi. Gaziler, daha sonra Askerlik Şube Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar ile görüşerek dilekçelerini teslim etti.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şubesinde bir araya gelen Kıbrıs gazileri, harekata katılan askerler için dua ederek Fetih suresini okudu.
Şube Başkanı Hasan Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kahraman Türk ordusunun yanında olduklarını göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.
Ülkedeki 80 milyon insanın duasının askerlerle birlikte olduğunu vurgulayan Aslan, "Bizim askerimizden isteğimiz, bu harekatın Afrin ile sınırlı kalmaması, Menbiç ve çevresindeki irili ufaklı bütün köyler, kasabalar da temizlenmelidir. Buralar temizlendikten sonra hak sahibi Suriyelilerin yerlerine sağ salim dönmelerini bekliyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473