banner564

Fırsat eşitliği sunmak lazım

Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni ziyaret eden Çavuşoğlu, açılan kapatma davasına, “Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir” sözleri ile tepki gösterdi

Fırsat eşitliği  sunmak lazım
banner598
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC temasları çerçevesinde Lefkoşa Haspolat’ta bulunan Hala Sultan İlahiyat Kolejini ziyaret etti. Çavuşoğlu'nu burada okulun mütevelli heyeti ve öğrencileri karşıladı.
KKTC'yi daha önceki ziyaretlerinde de Koleji ziyaret ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, buraya gelmişken Hala Sultan ve Hala Sultan’ın torunlarını ziyaret etmek istediklerini kaydetti.
Mevlüt Çavuşoğlu, okula açılırken de gelme fırsatı bulduğunu, geçtiğimiz yıllarda da ara ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile de uğradıklarını anımsattı. Her gelişlerinde okulun daha da büyüdüğünü ve ilginin arttığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Çavuşoğlu," Hala Sultan İlahiyat Koleji şimdi ihtiyacı karşılamıyor. Daha fazla okul açılmasını istiyorlar. Okul, 5 başvuranın 1 tanesini alabiliyor" şeklinde konuştu.

"Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir"
Kolejin kapatılması için KKTC'deki bazı sendikalar tarafından girişimde bulunulduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Herkes istediği okula çocuğunu gönderebilir. Eğitim ve fırsat eşitliğini sunmak lazım. Devletin görevi budur. Laiklik anlayışının da gereği budur. Dolayısıyla çocuğunu göndermek istemiyorsan sen gönderme, ama göndermek isteyenlere de engel olma. Onlar da çocuklarını özgürce göndersinler. Gerçekten bugün burada hem müdürümüzle hem yönetimimizle, vakfımızla, aile birliğiyle, öğrencilerle birlikte olmaktan, cuma namazını da burada eda etmekten büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474