banner564

GAÜ eylem yaptı

Devlet makamlarını “cesaretsiz” duruş sergilemekle suçlayan Akpınar, YİM kararlarının uygulanmadığını savundu

GAÜ eylem yaptı
banner598

Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) üst düzey yöneticileri, Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM) verdiği “Girne Üniversitesi” isminin kullanılmaması yönündeki ara emrinin uygulanmadığı gerekçesiyle, “Adalet için Bugün” ismi altında Lefkoşa’da gerçekleştirdiği eylemde, ilk olarak Girne Kapsısı’ndaki Atatürk Büstü’ne çelenk koydu, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Burada yapılan açıklamaların ardından Cumhurbaşkanlığına yürüyen guruptan, GAÜ Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında bir heyet Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. Görüşmede sadece görüntü alınmasına izin verildi. Grup daha sonra Cumhuriyet Meclisi’ne yürüdü burada Akpınar başkanlığındaki heyet, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Ömer Kalyoncu ile görüştü.
Serhat Akpınar, Atatürk Büstü önünde yaptığı açıklamada, YİM kararlarının uygulanmasında devlet organlarının “tereddüt içerisinde” olduğunu ve “imtina ettiğini” savundu.
Devlet makamlarını “cesaretsiz” duruş sergilemekle suçlayan Akpınar, YİM kararlarının uygulanmadığını savundu ve bunu “şiddetle protesto” ettiklerini kaydetti.

Siber: Üç organ uyum içinde çalımalı 
Meclis Başkanı Sibel Siber, heyeti kabulünde, bir ülkede yasama, yürütme ve yargının uyum içerisinde çalışmasının ülkede huzur ve güven için gerekli olduğunu, üç organa olan güvenin yitirilmesi halinde kamusal düzen ve devlet yapısının bozulmasına yol açılacağını söyledi.

Kalyoncu: Mahkemenin kararını mahkeme uygulatır
Başbakan Ömer Kalyoncu ise kabulde yaptığı açıklamada, konu hakkındaki YİM kararları ile ilgili Hukuk Dairesinden alınan bilginin “mahkemenin kararını mahkeme uygulatır” yönünde olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474