banner564

Geç kalıyoruz

Bayram süresince otellerde ortalama doluluk oranının yüzde 75 olacağını belirten Çağıner, 2020’nin planlaması için hükümete çağrı yaptı:

Geç kalıyoruz
banner598

 Serdar ŞENGÜL 
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Diyalog’a yaptığı açıklamada kurban bayramı süresince beş yıldızlı büyük tesislerin doluluk oranlarının yüzde 85, küçük otellerin ise yüzde 66 dolayında olacağını belirtirken, 2020 planlamasının gecikmeden yapılmasını istedi.
Yılın ilk 3 ayında otellerde konaklayan turist sayısında ciddi düşüşlerin yaşandığına dikkat çeken Çağıner “2020’nin planlamasını yapmakta geç kalırsak, daha kötü bir sezon geçireceğiz” dedi ve hükümete acil önlem çağrısı yaptı.
Bayramda ortalama doluluğun yüzde 75 civarında olacağını belirten Çağıner, birliğe üye 110 otelden 20 tanesinin bayram boyunca yüzde 100 dolulukla çalışacağını ifade etti.   
   Bunun yanında 48 tesisin bayram doluluklarının yüzde 60 ile yüzde 99 oranında olacağını belirten Çağıner, bayramdaki yoğunluk sevindirici olduğunu, ancak bu yılın ilk aylarında ciddi düşüşlerin yaşandığını söyledi.

Hükümete uyarı: Geç Kalıyoruz 
Otelciler Birliği Başkanı Çağıner, önümüzdeki yıl için bir an önce zaman kaybetmeden turizm planlaması yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Çağıner, “Önümüzdeki yılın turizm planlaması acilen yapılmalıdır, yine geç kalıyoruz. 2020 turizm hedefleri acilen hükümet tarafından ele alınmalıdır. Zaman aleyhimize işiyor” uyarısında bulundu. 
Çağıner, planlamaya bir an önce başlamaması durumunda yine geç kalınacağını ifade ederek “Geç kalırsak 2020 için kötü bir sezon bizleri bekliyor olacak” diyerek yetkililere seslendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474