banner564

Gelen gideni aratıyor

Özyiğit ile görüşen Tıp-İş Başkanı Usar, sağlıkta yaşananları “kriz” olarak niteledi

Gelen gideni aratıyor
banner598
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) yetkilileri, Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret ederek, Genel Başkan Cemal Özyiğit ile sağlıktaki sorunları görüştü. 
Tıp-İş Başkanı Sıla Usar, buradaki konuşmasında, “Sağlıktaki sorunlar bakanları hapse atarak, kamu hekimlerini görevinden uzaklaştırarak çözülmez. Akılcı ve yapıcı işbirliklerine ihtiyacımız var” vurgusu yaptı.
Ziyarette ilk sözü alan Tıp-İş Başkanı Usar, sağlıkta yaşananları “kriz” olarak niteledi.  
Bu alandaki yasaların gerektiği şekilde yapılamadığını, bunun belirsizliğe neden olduğunu kaydeden Usar, sağlığa gerekli yatırımın yapılmadığını savundu.
Tıp-İş Başkanı Usar, “Sağlığa ayrılan pay yüzde 6,4. Bu oran çok düşük. Şu anki ihtiyaçlara cevap veremediği aşikar” dedi.
Gelen giden hükümetlerin kamu hastanelerinin çökmesine göz yumduğunu da savunan Sıla Usar, sağlığın özelleştirilmesinin insan yaşamı için riskli olduğunu belirtti, “Kamu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve güçlü kalması için mücadele etmeliyiz” ifadesine yer verdi.
“Bakanları hapse atarak kamu hekimlerini görevinden uzaklaştırarak veya işten atarak sağlıkta sorunlar çözülmez” diyen Usar, “Elbette KKTC hukuk devleti, biz bunu göz ardı etmiyoruz ama devletin sağlıktaki sorunlara yaklaşımı siyaseten olmalı. Akılcı ve yapıcı işbirliklerine ihtiyacımız var. Toplum olarak bunu yapabilecek akla ve bilince sahibiz. Buna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Özyiğit: İnsanlar özele yönlendiriliyor
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, son dönemdeki hükümetlerin sağlığa ayırdığı payın dünya standartlarının altında olduğunu kaydederek, “Bu pay, sadece belirli masrafları ve gülünç kalan maaş ve ücretleri karşılamak için kullanılıyor. Yatırıma dönük bir şey var mı?” diye sordu.
Kamu hastanelerinin bilinçli şekilde, destek sağlanmayarak çökertildiğini savunan Özyiğit, “Okullarda da durum aynı. Eğitimde ve sağlıkta insanlar özele yönlendiriliyor. Bize göre, soysal devlet bu konuda sınıfta kaldı” dedi. 
TDP olarak Tıp-İş’e ve sendikanın öncülüğünde verilen mücadeleye saygı duyduklarını ifade eden Genel Başkan Özyiğit, “Bir an önce sorunların uzlaşıyla, eyleme gerek kalmadan çözülmesi gerek. Bu konuda size gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” ifadesine yer verdi.

İdris’ten Berova’ya eleştiri
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eğitimdeki kaosu daha da derinleştirdiğini, eğitim sistemindeki sorunları gidermek yerine, yanlışlıklara dikkat çekerek, eğitimin düzelmesi için öneride bulunanlara saldırmayı tercih ettiğini savundu.
İdris, “ Berova açıklamaları çarpıtarak aslında kendi açıklarını gizlemeye çalışıyor. Ancak bu durum, Eğitim Bakanlığı’nın iyi yönetilmediği ve en kötü yönetilen bakanlıklardan olduğu gerçeğini değiştirmiyor" ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474