banner564

‘Geleneğimizde yok'

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Başbakan ve bakanların, saraydaki bayramlaşmaya gitmemesine açıklık getirdi:

‘Geleneğimizde yok'
banner598
Çiğdem AYDIN 

   Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel sekreteri Kutlay Erk, önceki gün Cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleşen bayramlaşmaya parti genel başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bakanların katılmamasına “geleneğimizde saray bayramlaşması yok” sözleriyle açıklık getirdi.
   Diyalog’a konuşan Erk, yürütülen dış politikada Cumhurbaşkanı’nın, CTP’yi sürecin dışında tutmaya çalıştığını belirtirken, yine de bunun saraydaki tebriğe katılmamakla ilgili olmadığını söyledi.
   Erk “bizim CTP olarak protokol bayramlaşması diye bir geleneğimiz yoktur. Alınmış bir parti kararı da yok.Başbakan’ın  da bildiğim kadarıyla  kendi ailesinden misafirleri vardı onlarla vakit geçirdiğini düşünüyorum. Ama  dediğim gibi bizim öyle saray bayramlaşması gibi geleneğimiz yoktur” dedi.
   CTP’nin doğrudan halkla bayramlaştığını belirten Kutlay Erk şöyle dedi:
   “Biz gerekirse köylere gideriz, bir bayramlaşma yapılacaksa insanımızın ayağına biz gideriz. Bizim geleneğimiz budur.Politikada dargınlık kırgınlık olmaz.”
   Erk “peki dış politika konusunda sizin, saraya karşı bir kırgınlığınız var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Kıbrıs sorunu sürecinde Cumhurbaşkanlığı ve ekibi, siyasi partileri  ve CTP’yi sürecin dışında tutmaya çalışıyor. Görüşme sürecinde önemli bir sıkıntı süreci yaşanıyor. Şimdi tam da partiler arasında siyasi fikir birliği olacağına Cunhurbaşkanı  ve ekibi  kıskanç  bir  tavır içerisinde hareket etmektedirler ve bu tavırları süreci tıkamıştır.” 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474