banner564

Gençliğin belası: Uyuşturucu

Annesini ölümle tehdit edip altınlarını almak isteyen 21 yaşındaki Yusuf Mert Altıncık başarılı olamayınca şiddete yöneldi

Gençliğin belası: Uyuşturucu
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen hayati sorunlarından biri de uyuşturucu belası. KKTC yetkililerinin bu konuda gerekli önlemleri alamaması nedeniyle uyuşturucu ticareti yapanlar, kendilerine av olarak gençleri seçiyorlar.
   Çocuk denecek yaşta uyuşturucuya alıştırılan gençler ise, para bulabilmek için her türlü yolu deniyor. İşte bunlardan biri de 21 yaşındaki Yusuf Mert Altıncık. Talihsiz genç uyuşturucu yüzünden 15 ay cezaevinde yattığı halde, tahliye sonrasında farklı suçlar işlemeye başladı.
   Annesinin altın yüzüğünü tehdit toluyla alamadığı için şiddete başvurmakla suçlanan bu gencimiz,
dün mahkeme huzuruna çıkarıldı ve aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındı.

Olay Lapta’da meydana geldi

   Girne’ye bağlı Lapta’da meydana gelen olayda altın yüzüklerini alabilmek için annesini darp ettiği iddia edilen Yusuf Mert Altıncık, şikâyet üzerine tutuklandı. Uyuşturucu suçundan sabıkası olan zanlının, annesini ölümle tehdit ettiği de belirtildi. Gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada olayı aktaran polis, zanlının 29 Mart 2019 tarihinde saat 08.00 sıralarında annesinden altın yüzüklerini istediğini, vermeyince, “Yüzükleri ver yoksa seni öldürürüm, diyerek tehdit ettiğini söyledi. Polis, zanlının tehditten sonra annesinin ellerine vurarak darp ettiğini açıkladı.
Zanlının Lapta’da tespit edilerek yakalandığını, annesinin şikâyetçi olduğunu öğrenince, “Onu döveceğim” dediğini kaydeden polis, Altıncık’ın daha önce Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü söyledi.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu ve zanlının serbest kalması halinde annesi ile aynı evde olacağını belirterek, bu durumda yeninden olayların çıkabileceğini ifade etti. Polis, soruşturma amaçlı zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

İddiaları reddetti 
Polisin iddialarına karşın söz alan zanlı annesine zarar vermediğini öne sürdü. Zanlı, “Ben anneme zarar vermem. Yüzükleri istedim vermeyince bir şey yapmadım. Daha önce uyuşturucu bağımlılığından dolayı tedavi gördüm, yine uyuşturucudan 15 ay hapis yattım” diyerek tutuklu kalmak istemediğini söyledi. 
Yargıç Meltem Dündar, şikâyetin devam ettiğini, serbest kalması halinde zanlı ile annenin aynı yerde kalmasının şu anda sakıncalı olacağını ifade ederek,3 gün tutuklu kalmasına ve hücreye yerleştirmeden önce Barış Ruh’ta kontrolden geçirilmesine emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474