banner564

Genel kurul toplanmayacak

2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısının 7 -21 Aralık tarihleri arasında Meclis’te görüşülecek

Genel kurul toplanmayacak
banner598
Arzu KÖPRÜLÜ
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün saat 10.30’da, Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı başkanlığında toplandı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, 2017 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısının 7 -21 Aralık tarihleri arasında görüşülmesi ve bu süredeki genel kurul toplantılarının ertelenmesine karar verildi.
Meclis Genel Kurulu’nda dün ilk olarak bu yöndeki Danışma Kurulu kararı milletvekillerinin bilgisine getirildi. Daha sonra bazı yasa tasarılarının ivedilik tezkereleri onaylandı.
Genel Kurulda, TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın partisinden istifa ettiğine ilişkin tezkeresi okunarak bilgiye sunuldu. Çakıcı’nın istifasıyla TDP’nin Meclisteki sandalye sayısı 2’ye düşerken, bağımsızların sayısı 5’e yükseldi. Mecliste, CTP 20, UBP 18, DP de 5 sandalyeyle temsil ediliyor.
Genel Kurul’un gündeminde bulunan KKTC hükümeti ile TC hükümeti arasında “KKTC’de Bulunan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasa Tasarısı"nın görüşmesine geçildi.
Tasarıyla ilgili ilk sözü CTP milletvekili Tebberrüken Uluçay aldı. Uluçay, Vakıfların bu eserleri bu yöntemle geleceğe taşıyabileceğine inandığını söyleyerek, bu çalışmaların TC ve KKTC müteahhitleriyle işbirliği içerisinde yürütüleceğini belirtti.
UBP Milletvekili Zorlu Töre ise, KKTC’deki tarihi eserlerin restorasyonu için imzalanan protokolün çok önemli olduğunu belirterek, tarihİ eserlerin birçoğunun imkansızlıklar nedeniyle yok olma tehlikesi yaşadığını söyledi.
Lefkoşa, 28 Kasım 16 (T.A.K): Meclis Genel Kurul’unda Hukuk ve Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’ne geri alınan “Girne Kazasına Bağlı Ozanköy Hudutları Dahilinde Koçan no:3670V/XII.30.E.1 parsel 5/4/2015’den Geçit Hakkı Verilmesinin Onaylanmasına İlişkin Karar Tasarısı" da görüşüldü.
Tasarı oy çokluğuyla geçti.
Tasarıyla ilgili CTP milletvekili Teberrüken Uluçay söz alarak, geçit hakkı konusunda yapılan işlemin usule ve yasalara aykırılığı olmadığını gözlemlediklerini vurguladı. 
Genel Kurul’da son olarak Dilekçe, Ombudsman ve Sayıştay Komiteleri raporlarını da ele aldı
Meclis Genel Kurulu bir sonraki birleşimi 7 Aralık Çarşamba günü saat 10.00’da yapılacak ve 2017 Mali Yılı Bütçe Görüşmeleri başlayacak. 
Genel Kurul’un 5 ve 6 Aralık’taki toplantıları yapılmayacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2016, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473