banner564

‘Gerek yok’

Fırıncılar Birliği eski Başkanı Olgun Şah, un ithaline karşı çıktı

‘Gerek yok’
banner598

 Ömer KADİROĞLU
   Fırıncılar Birliği eski Başkanı, Şah Fırını Direktörü Olgun Şah, ithal una ihtiyaç olmadığını belirterek, 1974 yılından bu yana KKTC’nin her şeye sahip olduğunu söyledi.
   Diyalog’a konuşan Olgun Şah, birçok fabrikanın devlet sahip çıkmadığı için kapandığını ifade ederek, elde kalan un değirmenlerinin de kapanmaması adına ithal izni verilmemesi gerektiğini ifade etti. 
Şah şunları kaydetti:
   “En kaliteli değirmenler şu anda KKTC’de mevcuttur. Un ithaline izin verilmesi halinde bu değerimizi de kaybetmiş olacağız. Ömer Çıralı’nın un ithaline için talepte bulunmasını kabul etmiyorum. İzin verilmesi halinde adadaki değirmenlerin kapanmasına neden olacaklar.”
   Katıldığı bir Televizyon programında Fırıncılar Birliği Başkanı Ömer Çıralı’nın unların kalitesiz olduğu, unların çuvallarında etiketlerinin olmadığı, ekmeklerin kalitesiz olduğu, köy ekmeği diye satılan ekmeklerin köy ekmeği gibi olmadığı gibi söylemlerde bulunduğunu ifade eden Şah, “Çıralı benim Kıbrıs ekmeğimi, köy ekmeğini alsın da baksın” dedi. 
   Mevcut bir değirmende 7 farklı çeşit un çıktığını belirten Şah, bu unların üzerinde gerekli etiketlerinin bulunduğunu ifade etti. Şah, “Bugün Türkiye’den un gelecek olsa fırıncılara buradan alınan un ile aynı fiyata mal olacak ancak buradaki undan daha iyi bir un gelmeyecek” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473