banner564

Gidişi ‘şaibeli’ oldu

Yeniboğaziçi Belediye Başkanlığını kaybeden Katip Demir, seçim sonuçlarının açıklanması sonrasında 3 kişinin 4 bin 865 liralık kantin borcunu sildirmekle suçlanıyor

Gidişi ‘şaibeli’ oldu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Yeniboğaziçi’nin eski Belediye Başkanı Katip Demir’in, 24 Haziran’da yerel seçim sonuçlarının açıklanması ve kaybettiğinin anlaması üzerine 3 kişinin belediye kantinine olan 4 bin 865 liralık borcunu sildirdiği öne sürüldü. İddialar üzerine gözaltına alınarak hakkında soruşturma yapılan Demir ile talimat üzerine borçları silen Ulviye Bayıkoğlu dün teminat talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada, 24 Haziran seçim akşamı zanlı Demir’in, görevli personel Ulviye Bayıkoğlu’nu yanına çağırarak 3 kişinin borç listesini istediği ve bunların silinmesi için talimat verdiği açıklandı.  Demir hakkında "Kamu görevlisinin menfaat amacı ile görevini kötüye kullanması" ve "Kamu görevlisinin hukuk dışı yalan veya sahte evrak, beyanname veya rapor düzenlemesi" suçlamaları ile Bayıkoğlu hakkında ise “Hesap tutan tüzel kişilerin hesaplarda silinti yapması tahrip etmesi veya bozması" ile soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yok etmeden önce çekti
Olayın soruşturmasını yürüten polis, zanlının 24 Haziran yerel seçimlerinin yapıldığı günün akşamı saat 19.00 sıralarında Yeniboğaziçi Belediyesi bünyesinde bulunan 2.Selim isimli parka gittiğini, kantinde görevli personel Ulviye Bayıkoğlu’nu yanına çağırarak 3 kişinin 4 bin 865 TL tutarındaki borçlarını silmesi için talimat verdiğini söyledi. Polis, Demir ile personelin yapmış oldukları görüşmenin güvenlik kamerasına yansıdığını açıkladı. Polis, kamera görüntülerinde Demir’in seçim akşamı saat 19.00’da parka gelerek zanlı Bayıkoğlu’nu yanına çağırdığı ve bir şeyler söylediğinin görüldüğünü, Bayıkoğlu’nun ise o anlar ile ilgili olarak başkandan borçları silme talimatını aldığını söylediğini ifade etti. Katip Demir’in, Bayıkoğlu ile talimat verdiği konuşmayı gören bir görgü tanığı olduğunu ve ifadesinin alındığını belirten polis, borçları sildirilen 2 şahsın ifadesinin alındığını, diğer şahsın ise yurt dışında olduğunu açıkladı.
Borçları silme talimatını alan Ulviye Bayıkoğlu’nun, silmeden önce cep telefonu ile resimleyerek telefonuna kaydettiğini ifade eden polis,  cep telefonuna emare olarak el koyduklarını söyledi.

Yeni başkan bildirdi
Olayın 26 Haziran 2018 tarihinde yeni Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar tarafından polise bildirilmesi üzerine soruşturma başlattıklarını ve parkın kantinini ziyaret ettiklerini kaydeden soruşturma memuru, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmadığını ancak soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceklerini belirterek, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, 2’şer kefilin 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile iki zanlının da tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473