banner564

“Göç çözüm değildir”

Bir Garış Toprak Vermeyik Platformu ve çok sayıda Güzelyurtlu, Bostancı Sınır Kapısı’na yürüyerek Rum Yönetimine mesaj verdi

“Göç çözüm değildir”
banner598
Melin DOBRAN
Bir Garış Toprak Vermeyik Platformu dün Bostancı Sınır Kapısı’nda miting düzenledi. 21 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platformla beraber, çok sayıda Güzelyurtlu vatandaş, ellerindeki bayrak ve “Güzelyurt’u vermeyik”, “Kilise yönetimine hayır”, “Teslimiyete hayır”, “Göç çözüm değildir” yazılı pankartlarla sınır kapısına yürüdü. Yürüyüşe katılanlar “Güzelyurt verilmez vatan bölünmez”, “Güzelyurt bizimdir bizim kalacak”, “Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak” şeklinde sloganlar attı.

“Bir kez daha göçmen olmayacağız”
Bostancı Sınır Kapısı’nda basına açıklama yapan platform sözcüsü Mustafa Çaluda, “Bizler çözüm karşıtı değiliz. Bizim için esas olan Kıbrıs Türk halkının hür yaşamını devam ettirilebileceği ve Rum hegemonyasının hâkim olmadığı, nihai bir çözüme varılmasıdır. 42 yıldır bu topraklar üzerinde yaşamlarını sürdüren Güzelyurtluların belirsiz bir geleceğe sahip olmasını istemiyoruz. Kilisenin buyruklarıyla hareket eden Rum liderliği, her fırsatta Güzelyurt’u istediğine dair beyanatlar vermekte ve ‘Güzelyurt olmazsa çözüm olmaz’ anlayışından vazgeçmemektedir. Anastasiadis’e tavsiyemiz, bu anlayıştan vazgeçmesidir. Çünkü Güzelyurt’u vermeyeceğiz. Güzelyurt ve hatta devletimizin her karış toprağı Türk toprağıdır ve Kıbrıs Türk halkı bir kez daha göçmen olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türk halkı isterse kilit açılır
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dün gerçekleşen liderler görüşmesinde, Kıbrıs Türkü’nün haklarına halel getirmeyecek bir anlaşma için çalıştığını ümit ettiklerini de ifade eden Çaluda, Akıncı’dan platformun bu hassasiyetlerini dikkate almasını istedi. Çaluda, “Cumhurbaşkanı Akıncı’nın toprak konusunda kesin ve net bir tavırla Güzelyurt’un Türk İdaresi’nde kalacağı teziyle hareket etmesini istiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından Çaluda, elindeki kilidi göstererek, “Bu Güzelyurt’un kilididir” dedi. Anahtarının da Kıbrıs Türk halkının iradesi olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının istemesi halinde kilidin açılacağını, istemezse açılmayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473