banner564

Sağlıklı yiyecekler satılacak

Bakan Berova, okul kantinlerinde satılabilecek gıdalarla ilgili genelgeyi revize ederek tüm okullara gönderdiklerini söyledi

Sağlıklı yiyecekler satılacak
banner598
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın yeni yönetimini kabul etti. 
Yapılan açıklamaya göre kabulde konuşan Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, sağlıklı nesiller yetişmesinin, doğru bilginin yanında doğru beslenme alışkanlığı ile olabileceğini bunu destekleyecek faktörlerin başında okul kantinlerinin geldiğini söyledi.
Özdemir Berova da, şekerli, boyalı, gazlı içeceklerle çipslerin okulların kantinlerinden çıkarıldığını ifade ederek, Tabipler Birliği’nin bu konudaki hassasiyetini bildiğini ve yıllardır bu yönde yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Berova, olumsuzluklara rağmen bu konuda iyi mesafe kat edildiğini vurguladı.
Berova, kantin ihalelerine katılan işletmeler ve Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ile yapılan sözleşmelerde, bu genelgede yer alan kuralların belirtildiğini, bu kuralların dışına çıkılmayacağının vurgulandığını da söyledi.

Berova, İSKAD heyetini kabul etti
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İskele Kadınlar Derneği heyetini kabul etti; derneğin kadınlara yönelik eğitim projesi hakkında bilgi aldı.
Dernek üyelerinden Sibel Çakıcı ile Zekiye Gece, ziyarette Bakan Berova’ya, İskele’den Dipkarpaz’a kadar tüm bölgelerde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik sürdürdükleri “kimse eğitimsiz kalmasın” projeleri hakkında bilgi verdi.
Özdemir Berova ise, İSKAD’ın sadece bir dernek olarak değil, sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettireceğine inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474