banner564

Görevlendirme  çabuk yapılmalı

Görev süresi 7 Nisan’da sona erecek olan Kayral, veda ziyaretine gittiği yarım kalmış çok iş olduğunu, 166 hemşirenin atama beklediğini söyledi

Görevlendirme  çabuk yapılmalı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Kamil Kayral ile Komisyon üyeleri Nilgün Şefik, İlkay Şentürkler, Gürsel Selengin ve Cevdet Hacıoğlu’nun kabul ederek görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun Kamil Kayra başkanlığında Anayasa’ya uygun bir çerçevede çalışmalar yaptığına inandığını belirterek, görev süreleri 7 Nisan’da sona erecek Kamil Kayra ve üye Gürsel Selengin’e yürüttükleri çalışmalar için teşekkür etti.
Akıncı, KHK çalışmalarına en ufak bir müdahalesinin olmadığını belirterek, “Benim devlette çalışma anlayışım budur. Eğer bir yere atama yapılıyorsa artık Anayasal kurallar içerisinde oranın en iyi, en verimli bir şekilde çalışması esas alınmalı. Kamu Hizmeti Komisyonu gibi bir yerde görevin bağımsız, tarafsız olarak yürütülmesi son derece önemlidir” dedi.

Çalışmaları yeni başkan yürütecek
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Kamil Kayral, Anayasa Mahkemesi’nin ilgili kararı uyarınca Kamu Hizmeti Komisyonu’nun eksik üye ile çalışamayacağını anımsatarak “Görev süreleri 7 Nisan’da dolacak olan bir başkan ve bir üye eksileceğine göre, bu Komisyon Cumhurbaşkanı’nın atamasına kadar çalışamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın atama için üç aylık bir süresi var”” dedi.
Kamil Kayral, görevlerine 5 Nisan Cuma gününe kadar devam edeceklerini, yarım kalmış çok iş olduğunu, hemşire atamalarını yapamadıklarını; 166 hemşirenin beklediğini anlatarak, Komisyon’un çalışmalarına yeni atanacak başkan ve üye ile devam edeceğini söyledi.
Kayral, 6 yıllık görev süresi içerisinde, Anayasa’nın öngördüğü tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaya çalıştığını ifade ederek, “Adaletli uygulamaları yapmaya büyük gayret sarf ettik. Arkadaşlarımla birlikte kurumu bir noktadan alıp iyi bir noktaya getirebildiğime inanıyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474