banner564

Görüş alışverişinde bulundu

Bakan Arabacıoğlu, Ankara’daki temaslarında KKTC’de eğitim sisteminde yapılacak projelerle ilgili bilgiler aktardı

Görüş alışverişinde bulundu
banner598
 Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Ankara’daki temaslarında, Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Öztemel ile görüştü.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geçen hafta perşembe günkü ziyaretinde Türkiye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bir saate yakın bir görüşme gerçekleştiren Arabacıoğlu, KKTC’de eğitim sisteminde yapılacak projelerle ilgili bilgiler aktardı. 
Görüşmede KKTC’de 2014 yılında gerçekleştirilecek eğitim şurası, üniversitelerde gelinen nokta ve geleceğe yönelik hedefler, iki ülke arasında var olan ilişkilerin daha da güçlenmesi ve eğitim alanında yapılması gerekenlerin konuşulduğu bildirildi.

Eğitimde çıta yükselecek

Arabacıoğlu, hem nezaket ziyareti hem de eğitimde gelinen noktayı ve hedeflerini paylaşmak Klasbahis için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, özellikle yüksek öğrenimde istenilen noktada bulunulduğunu ve çıtanın giderek yükselmesini hedeflediklerini kaydetti. 
Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, bakanlık görevine gelir gelmez ilk yurt dışı ziyaretini KKTC Eğitim Bakanlığı’na gerçekleştirdiğini, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun da bakanlık görevinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini kendisine gerçekleştirmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

Önemli temaslar yaptı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Öztemel ile de bir araya gelen Arabacıoğlu ve beraberindeki heyet, kontenjan ve ek kontenjanlar konusu, YÖK ve YÖDAK ilişkilerini görüştü.
Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’na günübirlik Ankara ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Ali Yönel, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz ve YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473