banner564

Yapmak değil bakmak önemli!

LTB ve sponsor firmaların büyük harcamaları sonucu bölge halkının kullanımına sunulan Kermiya’daki Kemal Küçük tesisleri, kendi kaderine terkedildi

Yapmak değil  bakmak önemli!
banner598

 Timuçin YILDIRIM

Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde bulunan Kemal Küçük tesisleri, bakımsızlıktan dolayı tanınmaz hale geldi. Metehan Sosyal Konutları olarak adlandırılan bölgede, 3 Ağustos 2011 tarihinde dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün trafik kazasında yitirdiği oğlu Kemal Küçük anısına yaptırılan tesis, ilgisizlik ve imkansızlıklar nedeniyle kendi kaderine terkedilmiş durumda... Kermiya Sosyal Konutları’nda kalan vatandaşlar da bu duruma tepki gösteriyor... Diyalog Gazetesi’ne ulaşan bölge sakinleri, büyük harcamalar sonucu halkın kullanımına sunulan tesisin içler acısı halini anlatarak “Biri bu tesise sahip çıksın” çağrısında bulundu. Lefkoşa Türk Belediyes ve bazı sponsor firmaların katkılarıyla yapılan ve  Metehan Spor Kulübü’nün kullanımına verilen tesiste  Merhum Kemal Küçük’ün büstü, halı saha, basketbol sahası, otopark, açık hava fitness grubu, düğün ve gösteri salonu, çocuk  oyun alanı, yürüyüş ve bisiklet parkuru ile kulüp binası bulunuyor.

Tesis elektrik ve sudan mahrum
Metehan Kemal Küçük tesislerinin elektriği bir süre önce kesildi ve henüz bağlatılmadı. Elektriğin kesik olduğu tesiste su da bulunmuyor. Akşamları kulüp binasına giden bazı vatandaşlar, kendi aralarında topladıkları parayla tesise bir adet jeneratör aldı. Eskiden sık sık yapılan etkinlikler artık çok ender yapılmaya başlandı. Yapılan etkinliklerde de jeneratörden enerji sağlanıyor. Su depolarının bulunduğu bölümdeki pislikler dikkat çekerken, bazı vatandaşlar bu suyun temiz olduğuna inanmadıklarını da ifade etti. Tesis içerisinde otların da insan boyuna ulaştığını vurgulayan bölge sakinleri, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin  bir an önce bu tesiste çalışma başlatmasını talep etti. 

Tesis içerisinde içki şişeleri kırıldı
Metehan Kemal Küçük Tesisleri’nde elektrik olmamasından dolayı akşam olunca tesis işletmeciler tarafından kapatılıyor. Tesisin girişinde bulunan demir kapı da kilitlenmesine rağmen boyunun kısa olmasından dolayı kimliği Betpas belirsiz kişiler bu demir kapıdan atlayıp içeriye giriyor. Tesise yakın yerde yaşayan bölge sakinleri her gece şişe kırılma sesleri ile uyandıklarını ve ısrarla önlem alınmadığını ifade etti. Tesis içerisinde sıkça rastlanan cam şişe kırıklarının yanı sıra, kulüp binasına ait tuvaletlerin üzerlerinde bulunan camlar da kırıldı. Ayrıca tesis içerisinde bulunan tartan pist ve Metehan Spor Kulübü’ne ait futbol sahası da kullanılmaz hale geldi.    

Bölge halkı ne dedi.. Bölge halkı ne dedi... Bölge halkı ne dedi...

Aycan Özbilgehan: Bu tesis için maalesef kimse uğraşmıyor. Buraya yapılacak bir çardak ile bölge sakinleri eğlenceli vakit geçirebilirdi. Bu bölge hep apartman ve insanlar istediği gibi mangal yakamıyor. Bunun için bu tesise bir çardak yapılabilirdi ve insanlar malzemelerini alıp buraya gelebilirdi. Bu tesisler için büyük yatırım yapıldı, yazıktır günahtır. Birileri bu tesise sahip çıkmalı. Biz bölge halkı olarak başka bir şey istemiyoruz, yeter ki birisi bu tesise sahip çıksın ve eski günlerine geri döndürsün. Buraları bu halde görmek beni ve herkesi üzüyor.”


Havva Sütçüler: İnsanlar bu tesise karşı çok umursuzca davranıyorlar. Ben sokak hayvanlarına çok düşkün bir insanım ve burada sokak hayvanları düzenlenen etkinlikte insanlar tuvaleti temiz bulabilsinler diye tuvaleti kendim temizledim. Bu iş için kimseden bir para almadım. Sadece sokak hayvanlarının etkinliğine gölge düşmesin diye tuvaletleri temizledim. Ama bu tesise bu tuvaletler yakışmıyor. Tuvaletler pislik içerisindeydi.

Halle Yetken: Metehan Kemal Küçük Tesisleri çok güzel bir düşünce ile kuruldu ama sadece düşünce bu tesisi bakımlı tutmaya yetmedi. KKTC’de çoğu eser maalesef ilk zamanlarında çok görkemli görünse de ilerleyen zamanlarda unutuluyor. Biz Kermiya halkı olarak bu tesisin işletmecisine destek olmalıyız. Lefkoşa Türk Belediyesi buraya acilen bekçi koymalı. Tesis içerisinde kırık içki şişeleri var. Hangi vatandaş çocuğunu alıp buraya gelir ki? Tesis içerisinde elektrik yok. Topluma armağan edilen bir yerin nasıl elektriği olmaz? Elektriği olmayacaksa neden bu tesisi yaptılar? Neden belediye bu konuda yardım etmiyor? Tesisin girişinde bulunan demir kapının boyunun alçak olmasından dolayı herkes atlayıp içeriye girebiliyor. Üstelik tesiste ne bir güvenlik kamerası ne de bekçi olmamasından dolayı herkes rahatça zarar verip kaçıyor. Bu bölgenin bir özelliği de sınır kapısına yakın  olması. Bu sebeplerden dolayı acilen bu tesise birisinin sahip çıkması lazım. Çünkü burası berbat bir durumda.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473