banner564

Gözler bu zirvede

Türkiye’yi Kıbrıs’tan uzaklaştırmaya çalışan Yunanistan’ın Başbakanı Çipras, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Anastasiadis ile ‘Stratejik’ toplantı için bugün 9 bakanıyla birlikte adaya geliyor

Gözler bu zirvede
banner598

Kıbrıs sorununun çözümü için Türkiye’nin garantörlüğünü ortadan kaldırmaya çalışan Yunanistan, diğer yandan Rum Yönetimi ve İsrail ile ‘stratejik ortaklığı’ ileri götürüyor.

   Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın bugün 9 bakanla birlikte adaya geleceğini açıklayan Rum basını, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Rum lideri Nikos Anastasadis ile 3’lü zirve toplantısına katılacağını duyurdu. 
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında bugün gerçekleştirilecek görüşmeye büyük önem verdiklerini söyledi. 
  Alithia gazetesine göre görüşmenin ilk kez liderler düzeyinde yapılacağına dikkat çeken Hristodulidis, liderlere bazı bakanlarının da eşlik edeceğini belirtti. 
   Görüşmenin gündeminde enerji, ekonomi, turizm ve diğer konuların bulunacağı bilgisini veren Hristodulidis, bu işbirliğinin altı ay içerisinde gerçekleştirilecek bir sonraki üçlü toplantıya kadar nasıl ilerleyeceğinin belirtileceği “Lefkoşa Bildirgesi”nin açıklanacağını söyledi. 
  Hristodulidis, üç lider arasında anlaşmaya varılanları bir sonraki görüşmeye kadar hayata geçirilmesini üstlenecek bir komitenin belirlenmesinin beklendiğini de ifade etti.
  Öte yandan Simerini gazetesine göre; İsrail Büyükelçisi Yael Ravia Zadok, Güney Kıbrıs ile İsrail arasında yenilenebilir enerji alanında daha fazla işbirliği yapılabileceğine dikkat çekti. 
   Katıldığı bir etkinlikte konuşan Zadok, “yeşil enerji” konusunun Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında gerçekleştirilecek olan üçlü görüşmede de ele alınacağını belirterek, böyle bir şeyin iki ülkenin bağlarının daha fazla güçlenmesine katkıda bulunacağına vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473