banner564

Grip aşısı şart

Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla viral üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış başladı

Grip aşısı şart
banner598
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla viral üst solunum yolu enfeksiyonları; nezle, soğuk algınlığı gibi enfeksiyonların sıklığında artış başladığına dikkat çekti.
Sıklıkla ‘Rhino virusu’ ile gelişen bu tablonun burun akıntısı, hapşırma, gözlerde kızarıklık, yaşarma, hafif ateş ile seyrettiği ve genelde 5-7 günde kendiliğinden iyileştiği belirtilen açıklamada, bu gibi viral enfeksiyonların tedavisinde antibiyotiklerin yeri olmadığının altı çizildi.
Gribin ise, İnfluenza virüsünün neden olduğu, Ekim-Kasım aylarında başlayıp, Mart Nisan ayına kadar sürebilen, salgınlara yol açabilen bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığı olduğuna işaret edildi.
Solunum yollarına yerleştikten 1-2 gün sonra yüksek ateş, yaygın kas eklem ağrı, kuru öksürük, halsizlik şikayetlerine neden olup, ‘Paçavra’ olarak da bilinen gribin, yaşlılarda, çocuklarda, altta yatan hastalığı olanlarda ciddi seyredip hastaneye yatışı gerektirebilecek tablolara neden olabildiğine vurgu yapıldı. 
Bakanlık açıklamasında, Grip aşısının yapılmasında sakınca olmadığı için herkesin yaptırmasının önerildi.
Grip aşısı, 8 yaşının altındaki çocuklara ilk kez yapılacağı zaman bir ay ara ile iki doz sonraki yıllarda tek doz önerildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474