banner564

Gülseren’de bıçaklı düello

Nijerya uyruklu iki öğrenci arasında sokak ortasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü ve kan aktı

Gülseren’de bıçaklı düello
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Gülseren bölgesinde bir apartmanın önünde önceki akşam Nijerya uyruklu iki öğrenci arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü ve kan aktı.
Kavgada, Musa Muaza Makorari isimli zanlı, tasarrufundaki 31 cm uzunluğundaki bıçak ile Abubakar Adamu Dauda isimli diğer zanlıyı yaraladı.
Sol koltuk altından yaralanan Dauda ise o esnada bıçağın kırılan metal kısmını alarak Musa Muaza Makorari’ye salladı ve boğaz kısmından 2, sol omzundan bir olmak üzere Makorari’yi vücudunun 3 yerinden yaraladı. Polis tarafından tutuklanan zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.

Bir birilerinden şikayetçi olmadılar
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlıların 21 Temmuz 2015 tarihinde saat 22.30 sıralarında Gülseren bölgesinde bir apartman önünde aralarında çıkan sözlü tartışma sonucunda, zanlılardan Musa Muaza Makorari’nin tasarrufunda bulundurduğu toplam uzunluğu 31 cm, ağız uzunluğu ise 16,5 cm olan bıçak ile diğer zanlı Abubakar Adamu  Dauda’yı  sol koltuk altından yaraladığını söyledi. O esnada yaralanan Abubadar Adamu Dauda’nın bıçağın kırılan metal parçasını alarak kendisini bıçaklayan Musa Muaza Makorari’yi boğazının 2 yeri ile sol omzundan yaraladığını belirten Karagil, zanlıların bir birlerinden şikayetçi olmadıklarını ifade etti.

7’şer bin TL ödediler
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Karagil, her iki zanlının da mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların 7’şer bin TL nakdi kefalet şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi. Ayşen Toroslu ayrıca zanlıların haftada birer gün en yakın polis karakoluna ısğat-ı vücutda bulunmalarına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474