banner564

Güneyden izni varmış

Tasarrufunda izinsiz dedektör bulunduran Amerikalı Nicolas Albert White tutuklanarak cezaevine gönderildi

Güneyden izni varmış
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da tasarrufunda, eski eser bulmada kullanılan dedektör bulunduran ABD uyruklu Nicolas Albert White polis tarafından gözaltına alınarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlının 19 Nisan 2016 tarihinde eski eser bulmak amacı ile kullanılan dedektörü Güney Kıbrıs’tan Beyarmudu sınır kapısından KKTC’ye geçirdiğini ve 20 Nisan 2016 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.
Soruşturmanın tamamlandığını aktaran Yıldırım, zanlının KKTC’de turist statüsünde olduğunu ve bir otelde kalmakta olduğunu belirterek, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Amerikalının parası da yok…
Mahkemede söz alan zanlı Nicolas Albert White, konu dedektörü sadece kumsalda hobi olarak kullandığını, Güney Kıbrıs’ta vatandaş olduğunu ve konu dedektör ile ilgili Rum merciilerden almış olduğu izni polise teslim ettiğini söyledi. Tatilde olduğu için nakdi ödeyecek parası kalmadığını belirten White, ayrıca konu dedektör kullanımının KKTC’de yasak olduğunu bilmediğini de sözlerine ekledi. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının parası olmadığı yönündeki beyanına dikkat çekerek ve KKTC’de turist statüsünde olduğuna vurgu yaparak zanlının davaları görülülünceye kadar 15 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473