banner564

Gürcistan’dan  bilgi istendi

Tatlısu’da tasarruflarında 4 tabanca ele geçirilen ve Güney Kıbrıs’ta cinayete karıştıkları iddia edilen 4 zanlının gerçek kimlikleri araştırılıyor

Gürcistan’dan  bilgi istendi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da 4 kanunsuz tabanca ve 8 adet canlı mermi ile yakalanan, ayrıca Güney Kıbrıs’ta, 8 Şubat’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis olarak tanıtan zanlıların gerçek kimliklerinin henüz belirlenemediği bildirildi. Polise ibraz ettikleri kimliklerin sahte olduğu ortaya çıkan zanlılar, dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlıların kimliğinin belirlenebilmesi için Türkiye ve Gürcistan ile temas halinde olunduğu açıklandı.

Sahte belgeler ibraz ettiler
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Çavuşu Arif Toroslu, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde yapılanda arama bel çantası içerisinde 1 adet toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 adet gazlı tabanca ile şaçma bulunduğunu belirten Toroslu, zanlı Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgâhında ise bir hazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu açıkladı.  Zanlıların kendilerine ibraz etmiş olduğu kimlik, pasaport ve sürüş ehliyetlerinin sahte olduğunun belirlendiğini anımsatan Toroslu, zanlıların gerçek kimliklerinin tespiti için Türkiye ve Gürcistan yetkilileri ile temas halinde olduklarını bildirdi. 

6 gün daha tutuklu kalacaklar
Toroslu, soruşturmanın sürdüğünü belirterek mahkemeden ek süre talep etti.
 Yargıç Mine Gündüz, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların 6’şar gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473