banner564

Güven, endişeli

Gazeteciler Birliği’nden yapılan açıklamada, hükümetin bir an evvel BRT hakkında çözüm üretmesi gerektiği belirtildi

Güven, endişeli
banner598
Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Hüseyin Güven, hükümetin, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki (BRTK) Yönetim Kurulu üyelerini derhal ataması ve kurumun sorunlarına çare üretmesi gerektiğini belirtti.
Güven yaptığı yazılı açıklamada, BRTK’da “çok ciddi yasal, yönetsel ve mali sorunlar bulunduğunu, bu sorunların, ilgisizlik ve ciddi projeler üretilmemesi, önerilere kulak tıkanması nedeniyle katlanarak artmakta ve devam etmekte olduğunu” kaydetti.
Çalışanların toplu sözleşmeden doğan hakları ve ek mesai ödeneklerinin uzun zamandır ödenmemekte olduğunu, BRTK’nın sürekli grevler ve eylemlerle gündeme gelmekte olduğunu ifade eden Güven, “Bütün bunlardan daha da önemlisi, kurum çalışanlarının dörtte üçü yıllardır geçici statüde görev yapmakta, gelecek belirsizliği yaşamaktadır. Böyle bir ortamda da çalışanlardan verim beklemek olanaksızdır” dedi.
Güven açıklamasında, “BRT’nin sorunlarına çözüm bulması gereken başta hükümet olmak üzere BRT yönetim kurulu ve müdürdür” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2014, 09:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Mr Muhip bey kafanızı takmayiniz ekmek bulamazsanız pasta ya çökunuz eeeee efendileriniz sizden bir dilim pastayı esirgemez diye düşünüyoruz global düşünün global kırın ezik asimile meczup şark enteli zincirlerinizi

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474