banner564

Güvenlikte dev adım

Türkiye ile KKTC arasında, ‘Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü’ imzalandı

Güvenlikte dev adım
banner598

 KKTC İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İçişleri Bakanlığı arasında “Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalandı. 

Protokolün imzalanması öncesinde KKTC İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri ve Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüşme gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri imza töreni öncesi yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine işaret etti.
Baybars, sadece ulusal manada değil uluslararası anlamda iki yakın ve komşu ülkenin yardımlaşabilmesi, karşılıklı veri akışının sağlanabilmesi, suçlarla ve göçle mücadele adına bu protokollerin önemli olduğunu kaydetti.
Kadri yapılan protokolle ülkeye giriş çıkışlarda sakıncalı kişilerin tespit edilmesi ve uluslararası göçle mücadelede açısından ciddi adımlar içerdiğini; adli, teknik ve idari işbirliği gerçekleştirileceğini söyledi.
TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti, KKTC halkını selamladı.
Kısa ama yoğun geçen  programın sadece iki ülke arasında güvenlik işbirliği zeminini sağlamak açısından değil, Türkiye ve KKTC arasında ilanihaye var olacak kardeşlik binasına bir tuğla daha koymak açısından da önemli olduğunu dile getirdi. Soylu “Hepimiz o binanın birer hizmetkârıyız” dedi.
Protokolün adli işbirliği, düzensiz göç ve terörle mücadele açısından önemli olduğunu anlatan Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi ardından KKTC’nin FETÖ’yle mücadele konusunda gösterdiği destek için de teşekkür etti. Soylu bu yapılanmalara hayat hakkı tanınmaması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından protokoller imzalandı ve karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473