banner564

‘Sorumsuzluk’

Ticaret Odası Başkanı Deniz, , KIB-TEK ile EL-SEN arasında yapılan toplu iş sözleşmesini eleştirdi

‘Sorumsuzluk’
banner598

 Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, KIB-TEK ile EL-SEN arasında yapılan toplu iş sözleşmesi hakkında da değerlendirmede bulundu. Deniz, ne hükümetin ne de bakanın bilgilendirilmeden kurumun kendi başına karar alabildiğini kaydetti.

Zaten şu an yaşanılan ekonomik sorunlar nedeniyle hane halkının yeterince zorluk çektiğini ve elektrik faturalarının kiraya yaklaştığını kaydeden Deniz, KIB-TEK’te yapılan harcamayı “sorumsuzluk” olarak gördüklerini ifade etti.
Deniz, “KIB-TEK’te ödenen maaşlar bugün gerek özel sektörden gerek kamu sektöründen kat kat fazladır. Bu düşüncelerin, niyetlerin değişmesi gerekiyor. Ne yaparsak kendimize yapıyoruz” sözlerini kullandı.

Çeler oy avcılığı yapıyor…
Öte yandan Deniz, “Yerel İş Gücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü” çalışmaları yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’i “Tamamen kendi siyasi geleceğini düşünmek ve oy almak için proje yürütmekle” suçladı.
KTTO Başkanı Deniz, yazılı açıklamayla, Yerel İş Gücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nü değerlendirdi.
Deniz, “Çeler, oy deposuna 2 ile 4 bin tik almayı hedefliyor” iddiasında bulunarak, yabancı işçinin oy deposu olmadığı ancak Çeler’in 2 bin ile 4 bin arasında tiklerini artırmak için ek maaş desteği projesi yürüttüğünü öne sürdü.
Ülkede geçen yıl başlayan ekonomik krizi bu dönemde ekonomik daralma olarak yaşamaya devam edeceklerine işaret eden Deniz, Türkiye’deki yerel seçimler sonrasında birçok bilinmeyenin de ortaya çıkacağını ve bu nedenle ekonomik krizi en az zayiatla atlatma çabası içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.
Deniz, Çeler tarafından hazırlanan tüzük değişikliğinin de sürpriz olduğunu, bu değişikliğin yerel istihdamın özel sektörde teşviklendirilmesi ve artırılmasına hiçbir şekilde hizmet etmeyeceğinin açık ve net olduğunu savundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473