banner564

Güzel bir uygulama

Lefkoşa Kumsal Parkı’na sokak hayvanları için otomatik yem makinesi konuldu

Güzel bir uygulama
banner598
Lefkoşa Kumsal Parkı’na sokak hayvanları için otomatik yem makinesi konuldu. Pet şişe ile çalışan ve güneş enerjisi kullanan makine sokak hayvanlarına hem yiyecek hem de su sağlıyor.
Hayvan severler pet şişelerinde kalan suyu makineye boşalttığında makinenin altında bulunan haznelerden birine su dökülürken, makineye pet şişe, teneke kola kutusu, soda şişesi, meyve suyu kartonu, şampuan kutusu atıldığında makinenin altında bulunan diğer hazneye kuru mama dökülüyor.
Pugedon olarak anılan makinenin atık alma kapasitesi 800 kutu iken makine aynı zamanda atık depolama alanı da yaratıyor. Makinenin dökeceği mama miktarı makinenin konulacağı yere göre çoğaltıp azaltılabilirken, makine güneş panelinden aldığı 12 volt ile gece aydınlatma da sağlıyor.

Telsim’in hediyesi
Telsim’in, Lefkoşa’da kullanılmak üzere Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) bağışladığı otomatik yem makinesi ile ilgili bugün Kumsal Parkı’nda tanıtım etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar yanında hayvan sever derneklerinden temsilciler de hazır bulundu.

Karas: Amaç sorunu çözmek
Telsim Direktörü Rasim Karas kedi ve köpeklerin sıcak yaz günlerinde susuz kaldığına işaret ederek, amaçlarının çevre ve hayvanlara duyarlı projelerle bu sorunu çözmek olduğunu anlattı.
Karas, otomatik yem makinesinin sokak hayvanlarına su ve yiyecek sağlarken, geri dönüşüme de katkı koyacağını kaydetti.

Harmancı: Barınak projesi tamamlandı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da projeye katkı koyan Telsim’e teşekkür ederek KKTC’de bir ilkin gerçekleştiğini söyledi. Harmancı makinenin hayvanların gıda ve su ihtiyacı yanında atık depolama alanı da sağladığına işaret etti. Hayvan barınağı projesinin de tamamlandığı bilgisini veren Harmancı, bu projeyle ilgili de her türlü desteğe açık olduklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Karas ve Harmancı kurdele keserek otomatik yem makinesini hizmete soktu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 09:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Kabuğu dışarıdan türk ruhu satılmış yancilara selam olsun

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Evet utanmak lazım ama ne yazık ki yanlış şeylerden utaniyorsunuz

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474