banner564

Güzel bir yatırım

Önemli çevre sorunlarından olan peynir altı suları, sanayi bölgesinde açılan fabrika sayesinde ekonomiye kazandırılacak

Güzel bir yatırım
banner598

Onur ULAĞ

Kuzey Kıbrıs’ta çevre kirliliğine neden olan ve bugüne kadar bir türlü önlem alınamayan peynir imalatından sonra geriye kalan atık peynir altı suyunun geri dönüşümünü sağlayan fabrika, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde üretime başladı.
Asilçağ Trading Ltd. Şirketi tarafından üretime giren fabrikanın açılışına; Başbakan Hüseyin Özgürgün, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma Bakanı Hamza Ersan Saner, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu katıldı.
Asilçağ Trading Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mükremin Asil, açılışta yaptığı konuşmada, kendi tankerleri ile peynir üreticilerine giderek hiçbir ücret talep etmeden peynir altı sularını aldıklarını söyledi. 
Günümüzde son teknoloji kullanılarak faaliyete başlayan fabrikada ülkenin doğal güzelliği üzerinde bir büyük sorun olan atık peynir altı suyunun işlenmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlanacağına işaret eden Asil, “Çevre dostu imalatla hem ülkemiz ekonomisine, hem istihdama katkı hem de yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza daha sağlıklı yaşanılabilir bir ülke bırakabilmek için üzerimizde düşen sorumluluğun bilincinde ve tüm çabalarımızla daha güzel daha sağlıklı bri ülkede yaşama kavuşmak amacımızdır” dedi.
Açılışta Başbakan Hüseyin Özgürgün de konuşma yaparak böylesi bir tesisi ülkeye kazandıran şirket yetkililerini kutladı.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474