banner564

Güzel işbirliği sürecek

Bakan Sucuoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade etti

Güzel işbirliği sürecek
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu,  Kanser Hastalarına Yardım Derneği yetkililerini kabul etti.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, Sucuoğlu’nun Sağlık Bakanı olduğu dönemde çok güzel işler yaptıklarını vurgulayarak, “Gönül isterdi ki kaldığımız yerden devam edelim” dedi.
Sağlık Bakanı Pilli’yle de güzel bir diyalog yakaladıklarına işaret eden Kocaismail, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’yla da Derneğin istihdam ettiği sağlık personeliyle ilgili sıkıntıların aşılmasında olumlu adımlar atmayı umduklarını belirtti.
Kocaismail, Sucuoğlu’nun her zaman kendilerine büyük destek olduğunu söyleyerek, yeni görevinde başarılar diledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da birlikte güzel işlere imza atacaklarına inandığını belirtti.
Genel Sağlık Sigortası konusuyla ilgili önceden yaptıkları çalışmalar olduğunu, şu anki bakanlığında da aynı konuyla ilgili farklı noktalarda yoğun çalışmalar yaptıklarını aktaran Sucuoğlu,” Genel Sağlık Sigortası ciddi bir reform, vatandaş bacağında yarattığı memnuniyeti uygulayan ülkelerde görebiliyoruz” dedi.
Sucuoğlu, bazı hastalıkları yaşamayanın anlayamayacağı sorunlara yol açtığına işaret ederek, “bazı hastalıklar dünyanın gerçeklerini anlamaya yardım eder, biz de bu zor dönemlerin daha kolay aşılmasına katkı yapmak istiyoruz” dedi.    

Yerel iş gücü desteklenecek
Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, İş Kadınları Derneği heyeti ile bir araya geldi.
Yapılan yazılı açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, konuşmasında, kadınların ekonomiye kazandırılması amacıyla İş Kadınları Derneği tarafından hayata geçirilmesi hedeflenen projeleri desteklediklerini belirtti.
Sucuoğlu; Bakanlık olarak hızlı ve pratik adımlar atacaklarını; yerel işgücü istihdamının desteklenmesi amacıyla benzer projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. 
Dernek Başkanı Şenay Ekingen de, kadın emeğinin ekonomiye kazandırılması amacıyla, dernek tarafından hazırlanan “Kümelenme Projesi” hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sucuoğlu’na daha önce sunum yaptıklarını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473