banner564

Hala Sultan’a taşınıyorlar 

Okuldan çok terk edilmiş bir yapıyı andıran Haspolat Meslek Lisesi’nde eğitim başlayamadı 

Hala Sultan’a taşınıyorlar 
banner598

 Yeni eğitim öğretim yılı birçok sorunla açıldı, anacak bir okul var ki; orada eğitim hiç başlamadı… Haspolat Meslek Lisesi; tavanındaki betonarme yapıdan fırlayan demir parçaları, duvarlarında yarılma, hatta zemininde çıkan otlarla yıkılmaya yüz tutmuş bir binayı andırıyor.

Yeni eğitim yılına girmeden önce tüm yaz döneminde okul için tek bir çivi dahi çakılmamış. 
Eğitim için binaya gelen öğrenciler, okul yönetimi tarafından “Evlerinize gidin” diyerek geri gönderildi.
Eğitim Bakanlığı ile öğrencilerin eğitime başlayabilmesi için ara bir formül buldu. Diyalog muhabirinin edindiği bilgiye göre Haspolat Meslek Lisesi’nde eğitim görecek olan öğrenciler bu yılı Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin binasında geçirecek. Öğrenciler için yeni eğitim yılı pazartesi başlayacak .

1974’ten bugüne…
Okul binası, 16 aralık 1974 tarihinde Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi Yürütme kurulu kararı ile meslek edindirme kurslarının düzenlendiği ve yürütüldüğü Endüstri Eğitim Merkezine dönüştürüldü. 
Görülen lüzum üzerine kurum 1977 yılında Endüstri Eğitim Verimlilik Merkezi adını aldı. Bir süre sonra kurs merkezi Lefkoşa merkezde bulunan Çalışma Bakanlığı binasına aktarıldı.
Boş durumda bulunan bina 1979- 1980 yılları arasında Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hazırlık Öğrencilerine – Bügünkü DAÜ- ev sahipliği yaptı. Kısa bir süre sonra Yüksek Teknoloji Enstitüsü Hazırlık Sınıfı  Gazi Mağusa’ya aktarıldı.
İkinci defa boş kalan okul binası 1988 yılında Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ne kayıtlı Pratik Sanat Okulu öğrencilerine eğitim vermek üzere hizmete açıldı.
Görülen lüzum üzerine Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi bünyesinden ayrı bir eğitim kurumu olması düşünülerek 1990 yılında Haspolat Endüstri Pratik Sanat Okulu olarak mesleki ve teknik eğitim kurumları arasındaki yerini aldı.
2004 yılında Haspolat Meslek Lisesi adını alan okul, Lefkoşa ilçesine bağlı Haspolat köyü yerleşim biriminde bulunuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473