banner564

Halk bunu bekliyor

Artan suçlar karşısında sokak devriyelerini artırma kararı alan polis teşkilatı işe Girne’den başlıyor

Halk bunu bekliyor
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzey Kıbrıs’ta suçların artması ve halkın güvenlik endişesi yaşaması nedeniyle polis teşkilatı ek önlemler almaya zorlandı. Diyalog’un elde ettiği bilgiye göre, Girne’den başlayarak sokak devriyelerinin artırılmasını hedefleyen polis teşkilatı, daha sonra bu uygulamayı ada geneline yayacak.
   Alınan önlemler çerçevesinde Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde (CÖŞ) ciddi değişimlerin dünden itibaren başladığı belirtiliyor. Bu çerçevede, bazı karakol ve şubelerden CÖŞ’e nakillerin yapıldığı,  karakolların muhaceret, sicil gibi birimlerinde masa başı işi yapan polislerin de CÖŞ’e aktarıldığı haber verildi. 
   Oluşturulacak yeni ekipler 30’ar kişilik guruplara ayrılacak ve her gün Girne sokaklarında polis bulunacak. Şu anda sivil giyinen CÖŞ polisleri de üniforma giyerken, adli şube, narkotik ve özel birimde görevli polisler sivil giyinmeye devam edecek.

Polise takviye gelecek

   Cinayet, soygun, darp, hırsızlık, uyuşturucu gibi suçların artması nedeniyle rahatsızlık yaşayan halkın tepkilerini dikkate alan Güvenlik Kuvvetleri’nin, polis teşkilatında yeni düzenlemelere gitmesi büyük bir memnuniyet yarattı. 
   Girne’den başlayacak olan sokak denetimlerinin kısa süre içinde Lefkoşa, Gazimağusa ve diğer bölgelere de yayılması için polis teşkilatına yeni personel alımının da hükümetin gündeminde olduğu kaydedildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

YERİNDE BİR KARAR ANCAK ÇOK GEÇ KALINMIŞ !!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473