banner564

Halk eziliyor

Erhürman, “Hükümet dövizde artış var biz ne yapalım demeye devam edecekse kendilerine ihtiyacımız yoktur, bu tespiti muhasebeciler de yapabilir” dedi

Halk eziliyor
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan dün CTP Genel Merkezi’nde bazı gazetecilerle bir araya geldi. 
Hükümetin icraatları, Kıbrıs sorunu ve CTP’nin politikaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Erhürman, iç ve dış konularda yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini aktardı. 
Hükümetin zamlar konusunda attığı adımların, dövizin yükselmesi karşısında ezilen halkın belini daha da büktüğünü savunan Erhürman, “Hükümet dövizde artış var biz ne yapalım demeye devam edecekse kendilerine ihtiyacımız yoktur, bu tespiti muhasebeciler de yapabilir” dedi. 

“Hükümet sorumluluklarını yerine getirmiyor”
Erhürman, dokuz aylık UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin işlemleri aleyhine mahkemelerde en fazla ara emri alınan hükümet olduğunu savunarak, Bakanlar Kurulu tarafından verilen vatandaşlıklardan tutun da yasa gücündeki kararnamelere, onlardan emirnamelere kadar pek çok hukuka aykırı işlem yapıldığını ve bunların bir kısmının mahkemeler tarafından ara emriyle durdurulduğunu, bir kısmının ise idare tarafından, ara emri verileceğinin fark edilmesi üzerine geri alındığını kaydetti. 
Hükümetin her toplumsal olay karşısında suskunluğunu koruduğunu, açıklama yapma gereği dahi duymadığını, sorumluluğunu yerine getirmediğini iddia eden Erhürman, CAS çalışanlarının durumuna da değindi. 

“Mali Protokolü uygulamıyorlar”
CTP’nin TC-KKTC arasından imzalanan mali protokolü geciktirdiği için ülkeye para akışı sağlanamadığını savunan UBP-DP’nin, göreve gelir gelmez mali protokolü imzaladığını ancak şu ana kadar taahhütlerinin hiçbirini yerine getirmediğini söyleyen Erhürman, “Ülkeye para akışı konusunda sıkıntı yaşanıyor. CTP’nin bu protokolde karşı çıktığı ve desteklediği şeyleri ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Desteklediklerimizi getirin birlikte geçirelim diyoruz ancak hükümet kanadında çalışma yok” şeklinde konuştu. 

“‘Tasarruf’ diyen hükümet Cenevre’ye…”
Bu kadar tasarruf meraklısı bir hükümetin Cenevre’ye çok geniş bir kadro ile gittiğini, bunun basında yeterince sorgulanmadığını kaydeden Erhürman, “UBP-DP hükümeti öyle bir kadro ile gitti ki sanırsınız ki Cenevre’nin fethine gidiyorlar” dedi.

“İnsanları bölüp yönetmeye soyunuyorlar”
Erhürman şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanından şikayet ettiler bilgilendirme yapılmadı diye… Oysa sadece bir gece yapılmadı bilgilendirme, o da müzakere gece yarısı bittiği için. Ertesi gece yapılana da protesto için kendileri gelmedi. Haritanın verildiği günün gecesi yapılan toplantıya katılmadılar. Görüşlerini ortaya koymadılar. Üstelik ortada henüz bir anlaşma yokken hayır kampanyası başlattılar, kurmaca haritalar yayınladılar. Toprak elden gidiyor diyerek insanları bölüp yönetmeye soyunuyorlar.” 
Erhürman, Kıbrıs konusunda, herkesin enerjisini kapsamlı çözümle odaklaması gerektiğini belirterek, “Şubat ortası veya sonuna artık sonuç bekliyorum. Çok uzarsa mevcut momentumu kaybedeceğiz” dedi. 

Dünyadaki gelişmeler ve Kıbrıs sorunu 
Erhürman, İngiltere’nin Brexit kararı, Rusya’nın konumu, Amerika’da Trump’ın başkan seçilmesi, BM’de yeni genel sekreterin göreve gelmesi, Suriye için Astana’da yapılacak barış müzakereleri konularını alt alta koyduğunda Kıbrıs sorununun bunlardan bağımsız düşünülemeyeceğini, siyasetin sadece Sarayönü perspektifi ile yapılamayacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2017, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474