banner564

“Halkın sesi oluyorsunuz”

Reşat Akar’ı ziyaret eden Yeniden Doğuş Partisi heyeti, Diyalog’un yayınlarından övgüyle söz etti

“Halkın sesi  oluyorsunuz”
banner598
Pelin YÜKSELAY
Erhan Arıklı başkanlığındaki Yeniden Doğuş Partisi (YDP) heyeti, Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarette konuşan YDP Başkanı Erhan Arıklı, Diyalog Medya Gurubu’nun kendileri için önemli olduğunu belirterek, yayınlarından dolayı Akar’ı tebrik etti.
Arıklı, şunları kaydetti: “Diyalog yayın gurubu bizim için oldukça önemli, özellikle milli davada şimdiye kadar yaptığınız yayınlar ve bundan sonra yapacağınız yayınlar bizim için çok önemli. Aynı davaya inanan ve aynı endişeleri yaşayan ve bu endişeler karşısında ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda birlikte hareket etmeyi arzulayan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla hem şimdiye kadar yapmış olduğunuz yayınlardan dolayı sizi tebrik ederim hem de bundan sonra ne yapabiliriz bu konuda belli konularda antant kalabilme noktasında sizi ziyaret edip, dayanışma ve işbirliği konularında konuşalım düşüncesindeyiz. Özellikle kırsal kesimde Kıbrıs Türkü’nün nabzını tutma konusunda yaptığınız programlar oldukça ses getiriyor. İnsanlarımızın endişelerini kamuoyuna yansıtıyorsunuz. Dolayısıyla saray gazeteciliği dediğimiz sadece merkezde oturup ta halkın nabzını tuttuğunu iddia eden bir konumda değilsiniz. Bizzat halkın ayağına giderek halkın sesini kamuoyuna yansıtıyorsunuz, endişelerini, sorunlarını yansıtıyorsunuz ve basının nasıl olması gerektiği konusunda adeta bir ders veriyorsunuz. Özellikle sizin kişiliğiniz gerçekten çok önemli bu konuda, tecrübeniz çok önemli. Allah yardımcımız olsun. Önemli bir sürece giriyoruz. Bu süreç Kıbrıs Türkü’ne ne getirir, ne götürür birlikte göreceğiz. Bize zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Akar: Güney ile rekabet edebiliriz
Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. 
Akar, devamla şöyle dedi: “Yeni bir siyasi oluşum var. Sizlere üstün başarılar diliyorum. Tabii ülkemizde siyasi parti sayısı, sendika, dernek, cemiyetlerin sayısı oldukça fazladır. Ama işin gerçeği medyada da çok fazla sayı vardır. Güney Kıbrıs’ta günlük 5 tane gazete var, ülkemizde 16 hatta üzerinde bir günlük gazete sayısı var. Orada 3 tane televizyon kanalı var, bizde 8 tane. Çözüm olması durumunda Rum liderinin açıkladığı gibi bir uygulama başlarsa ‘federal devletin yetkisinde olacak frekanslar’ diye bir açıklama yaptı. O zaman çok ciddi denetimlerin geleceği ve Avrupa standartlarının aranacağı zor değildir. Ama şunu söyleyeyim ben biz Diyalog Gazetesi’nin yakında 3. Yılını kutlayacağız, önümüzdeki günlerde de televizyonumuzun 2. Yılını kutlayacağız. 2 yıl gibi kısa bir sürede çünkü oldukça kısa bir süredir Diyalog TV’nin iyi bir noktaya geldiğine inanıyoruz. Ciddi bir haber kanalı bu ülkeye kazandırdığımız inancındayız. Ama en önemlisi bu ülkeye yakışır, halkımızın layık olduğu ve Rumlarla olası bir çözüm durumunda rekabet edebilecek bir teknoloji getirdik. Şu anda bu konuda çok iddialıyız. Herhangi bir sıkıntı yaşamamız söz konusu olmayacaktır diye düşünüyoruz. En az Rumların yayın kuruluşları kadar ileri bir teknolojiye sahibiz. 

“Kendi matbaamızı kurduk…”
Gazete konusunda da kendi matbaamızı kurduk. 3. Yılımızı doldurmadan aslında başlangıçta hiç gündemde olmayan bir durumdu, ama biz 3. Yıla yaklaşırken kendi baskı tesisimizi de faaliyete geçirdik ve şu anda komple kendi kendine yeterli bir medya kuruluşu haline geldik. Sizin de söylediğiniz gibi bizim farklılığımız araştırmaya dayalı, doğru haberciliktir ve aynı zamanda siyasi partilere eşit mesafede durmaktır. Ulusal davada da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklarını savunmak, TC’nin haklarını savunmak Kıbrıs Türk halkının daha mutlu daha refah yaşaması için gördüğümüz yanlışları hiç tereddüt etmeden yapıcı bir üslupla kamuoyuna aktarmak yetkilileri harekete geçirmektir. Bu yönde de halkımızdan çok olumlu tepkiler almaktayız.  Halkın yayın stratejimizden çok mutlu olduğunu görmekteyiz. Bu da bizi motive ediyor tabii ki. Bu çizgimizi de bundan sonra sürdürmeye devam edeceğiz.”

Akıncı’ya ihtiyatlı güven…
Öte yandan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ihtiyatlı güvenlerinin devam ettiğini bildirdi.
YDP’den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Güney Kıbrıs’ta haritaları da içeren ajitasyon maksatlı haberlerin, halkın kafasını iyice karıştırdığı belirtilerek, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın İsviçre’ye gitmeden önce anlaşılan ve anlaşılamayan konular hakkında öncelikle halkı bilgilendirmesi gerektiği kaydedildi.
YDP’nin çözümden yana bir parti olduğu vurgulanan açıklamada, halkı yeniden göçmen durumuna düşürmeyecek, siyasi eşitliği koruyacak, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini sulandırmayacak bir plana “evet” diyeceği yinelendi.
Açıklamada, “ Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ihtiyatlı güvenimiz devam etmektedir. O’nun halkımızın haklarını Cenevre’de de kararlılıkla koruyacağına inanıyor ve kendisine başarılar diliyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 07:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474