banner564

İşte bu

Atina’da temaslarda bulunan Türkiye’nin AB Bakanı Ömer Çelik “Garantörlüğün tartışılmasına müsade etmeyiz” dedi

İşte bu
banner598
  Kıbrıslı liderlerin 7-11 kasım tarihlerinde İsviçre’de gerçekleştirecekleri ‘toprak müzakereleri’ öncesinde Atina’yı ziyaret eden Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kıbrıs çözüm sürecinde garantörlüğün “Türkiye açısından tartışmaya açılmayacak bir mesele” olduğunu söyledi.
   Atina'ya yaptığı ziyaret kapsamında basın toplantısı düzenleyen Çelik; Türkiye'nin, Kıbrıs konusunda her zaman yapıcı bir tutum aldığını belirterek, "Şimdiye kadar yürütülen müzakerelerde AB meselesinden, toprak meselelerine kadar olumlu ilerlemeler kaydedildiği her iki taraf tarafından da ifade ediliyor”dedi.
    “Şimdiye kadar havanın BM'yi de sayarsak üç taraf tarafından da olumlu bir şekilde değerlendirildiğini görüyoruz” diyen Çelik,  Müzakerelerin tabiatı budur. Şu anda iyi gidiyor ama son nokta koyuluncaya kadar tamamlanmış sayılmaz" şeklinde konuştu. 

2004’ü anımsattı

   Çelik, daha önce yapılan referandumda Türk tarafından "evet" gelirken, diğer taraftan "hayır" sonucu çıktığını anımsatarak, "Yeni bir süreç var. Yeni bir ruh yakalanmış görünüyor. Buna da biz de olumlu yaklaşıyoruz. En kısa zaman içerisinde göreceğiz." dedi.
   Çelik, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta garantörlüğe karşı olduğuna ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:
   “Türkiye'nin garantör bir ülke olduğunu hatırlatarak, "Garantörlük, Türkiye açısından tartışmaya açılmayacak bir meseledir. Bu tartışmanın bir tarafında olmayız. Bu tartışmanın açılmasına müsaade etmeyiz. Tartışma dışı bir konudur." 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 06:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473