banner564

Haspolat zehirleniyor

Hurdacıların, gelişigüzel atılan eski araç lastiklerini, içerisindeki telleri almak için, yarattığı çevre kirliliğine aldırmadan bilinçli olarak yaktıkları iddia edildi

Haspolat zehirleniyor
banner598
Çiğdem AYDIN – Hüseyin ABRAŞ
Haspolat Kirli Sanayi Bölgesi’nde dün sabah saatlerinde çıkan yangın korkuttu. Kuru otların arasında bulunan lastiklerin sebep olduğu anlaşılan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile önlendi. Haspolat – Gazimağusa ana yolu üzerinde seyir halinde bulunan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye ekiplerine Değirmenlik Belediyesi personeli de kepçe ve su tankeri ile destek verdi. 


İki çam ağacı kül oldu
Diyalog Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre yangını, lastik tellerini almak için bu yolu deneyen hurdacılar neden oldu. Kasıtlı çıkarıldığı düşünülen yangına olay yerine gelen itfaiye ekipleri zamanında müdahale etti ancak 2 çam ağacı kül olmaktan kurtulamadı. İtfaiye ekiplerine yardımcı olmak için olay yerine gelen Değirmenlik Belediyesi çalışanları ise “bu ilk değil, lastikler atılı vaziyette durmaya devam ederse, buraya daha çok yangın söndürmeye geleceğiz” diyerek isyan etti. 

Sanayi Bölgesi lastik pazarına döndü 
Kuru otların ortasında bulunarak çevre kirliliğine sebebiyet veren araç lastikleri geçimini hurdacılık yaparak sağlayanların ise bir nevi ekmek teknesi. Belediye çalışanlarına göre, lastiklerin yandıktan sonra geriye kalan telleri hurdacılar topluyor ve tonunu 400 TL’den satıyor. 

Çevre Koruma Dairesi’ni göreve çağırdılar 
Yangına müdahale eden Değirmenlik Belediyesi çalışanları, Çevre Koruma Dairesi’ni de göreve çağırdı. Bir an önce önlem alınmalı diyen çalışanlar, denetimsizlikten dert yandı. Dairenin cezai yaptırım yapması durumunda bu tür yangınların çıkmayacağını söyledi.

Daireden yanıt gecikmedi 
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları da yangının hemen ardından görevlilerin olay yerine incelemelerde bulunduğunu söyledi. Çevre dairesinin dedektif gibi çalıştığını belirten Kusetoğulları,  polisten de yardım istediklerini ve yangına kimlerin sebebiyet verdiğini bulmak için tahkikatın sürdürüldüğünü kaydetti. Hurdacılara gerekli denetimleri yaptıklarını da belirten daire müdürü, tespiti halinde gerekli cezayı vereceklerinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473