banner564

Havva yerine ‘Hava’ aldı

Pakistanlı Asif’e, “Seni evlendirip vatandaş yapalım” diyerek, 3 bin Euro’sunu almakla suçlanan Özgür ve Duysan Özçimen çifti tutuklandı

Havva yerine ‘Hava’ aldı
banner598

 Suna ERDEN

Pakistan uyruklu işçiyi ‘Havva’ isimli KKTC vatandaşı bir kız ile evlendirip vatandaş yapacaklarına dair vaatlerle kandıran ve 3 bin Euro’sunu aldıkları iddia edilen karı koca şikâyet üzerine tutuklandı. 
İddiaya göre; Özgür Özçimen ile Duysan Özçimen çifti, Pakistanlı Asif Sohal’ı evlendirip vatandaş yapacağı iddiasıyla kandırdı. 
Özçimen çifti, 2018 yılı Ağustos ve Aralık aylarında üç ayrı seferde toplam 3 bin Euro para aldı. Kandırıldığını anlayan Sohal, polise başvurarak şikâyetçi oldu. Sohal’ın iddiaları üzerine Özçimen çifti soruşturma amaçlı gözaltına alındı.
Zanlı çift, polisteki ifadelerinde Sohal’ın daha önce Güney Kıbrıs’ta paravan evlilik yaptığını, bu nedenle yasal sorunlar yaşadığını ve iyi derecede Rumca bildikleri için yardımcı olmak adına söz konusu parayı alıp avukata verdiklerini öne sürdü.
Özçimen çifti yapılacak soruşturma aşamasında tutuklu kalmaları talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Mesele ile ilgili soruşturmayı yürüten polis, Özgür Özçimen ile Duysan Özçimen’in 2018 yılının Ağustos ve Aralık aylarında Asif Sohal’a Havva isimli bir kadınla evlendireceklerini ve KKTC vatandaşı yapacaklarını söyleyip, kandırarak toplamda 3 bin Euro parasını sahtekarlıkla aldıklarını söyledi. 

Güney Kıbrıs’ta da paravan evlilik yapmış
Polis, zanlıların şikâyet üzerine tutuklandığını belirterek, ifadelerinde Sohal’ın daha önce Rum tarafında bir kadın ile paravan evlilik yaptığını, durumun anlaşılması üzerine güneyden ihraç edildiğini öne sürdüklerini belirtti. 
Polis, zanlıların Sohal’ın güneydeki yasal sorunlarına yardımcı olmak için söz konusu parayı alıp avukata verdiklerini iddia ettiğini açıkladı.
Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 3 gün süre ile tutuklama talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474